StoryEditor
Hrvatska2 u teškom stanju

U Zadru dvoje novozaraženih, u jednom danu osam osoba prekršilo mjere samoizolacije: sutra kreće dezinfekcija bolnice u Biogradu

Piše Hina
28. ožujka 2020. - 11:44
Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na moruLuka Gerlanc/HANZA MEDIA

Zaraza koronavirusom u Zadarskoj županiji potvrđena je u subotu za još dvije osobe, trenutno je 21 zaraženi, a u nedjelju će biti potpuno dezinficirana Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu koja će potom zbrinjavati zaražene s lakšim simptomima.

Županijski stožer civilne zaštite priopćio je da da su dvije zaražene osobe u težem stanju, jedna je na respiratoru, a 14 oboljelih smješteno je na "COVID" odjelu zadarske Opće bolnice, 

Iz Stožera najavljuju da će u nedjelju biti provedena potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, gdje se prije nekoliko dana pojavilo žarište visua, a koja će se nakon dezinfekcije pripremiti za prihvat zaraženih s lakšim simptomima.

Tijekom dana trijaži će biti podvrgnuti svi djelatnici biogradske bolnice koji nisu bili u kontaktu sa zaraženima, kako bi se rasporedili za nastavak rada te zdravstvene ustanove.

Liječnik nije prvi zaraženi u biogradskoj bolnici

U Stožeru ističu kako su zadnja epidemiološka istraživanja pokazala da liječnik iz Ortopedske bolnice u Biogradu nije prvozaražena osoba u toj ustanovi, već je samo prvi testiran na virus.

Vjerojatno je prvi zaražen jedan pacijent koji je početkom ožujka tamo bio na pregledu.

U petak je u županiji na virus testirano 13 osoba, još uvijek se čekaju nalazi za njih deset, 921 osoba je u samoizolaciji koju je napustilo njih 415, a obradom je utvrđeno 159 kontakata zaraženih osoba.

U posljednja 24 sata zadarska policija utvrdila je osam slučajeva kršenja mjera samoizolacije.

#ZADAR#KORONAVIRUS#BIOGRAD

Izdvojeno

04. lipanj 2020 16:08