StoryEditor

Tadić u Karađorđevu: Hrvatska treba što prije u EU

Piše PSD.
27. travnja 2011. - 10:40
Predsjednici Srbije i Turske, Boris Tadić i Abdulah Gull te tročlano predsjedništvo Bosne i Hercegovine (BiH) Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Bakir Izetbegović u utorak su u Karađorđevu izrazili međusobnu potporu na putu europskih integracija te privrženost načelu nemiješanja u unutarnje stvari triju država.

Na trilateralnom sastanku u tom vojvođanskom mjestu razgovaralo se o referendumu u Republici Srpskoj (RS) o tamošnjem pravosuđu, o gospodarstvu i procesu europskih integracija.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić istaknuo je, prenose beogradski mediji, kako Srbija nikada neće poduprijeti referendum koji bi vodio podjeli BiH te integritet te zemlje na bilo koji način učinio upitnim. Tadić je dodao kako se Srbija ne želi miješati u unutarnje stvari BiH te da zato ne može komentirati referendum o kojem je nedavno odlučio parlament RS.

Tadić je, na zajedničkoj press konferenciji, ukazao na značenje pomirenja u regiji, procesuiranja ratnih zločina i individualizacije krivnje te kao najvažniji politički cilj naveo da cijela regija što prije bude integrirana u Europsku uniju, počevši od Hrvatske.

- Hrvatska što prije treba postati članicom EU, ali važno je da nakon integracije Hrvatske ne bude učinjena velika pauza do integracije sljedeće države, naglasio je Tadić.

Z. D.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

31. listopad 2020 04:54