Hrvatskatragedija na obiteljskom kupanju

Stravična nesreća na popularnom jezeru: 11-godišnjak potonuo majci pred očima, 20-ak ljudi pohitalo pomoći, ali prekasno; 'Samo je nestao ispod površine'

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL

Na jezeru Čingi Lingi nadomak Molva u đurđevačkom kraju puna dva sata u ponedjeljak je trajala potraga za 11-godišnjim dječakom iz Ćurlovca koji je, prema pričanjima očevidaca, tijekom kupanja "samo nestao ispod površine vode".

Tragedija se dogodila nešto poslije 19 sati na očigled kupača, ali i dječakove peteročlane obitelji, i to svega nekoliko metara od obale. Iako su na vapaje očajne majke i dječakove braće odmah reagirali ostali kupači te se smjesta dali u potragu za utopljenim dječakom, traganje je bilo bezuspješno. U međuvremenu su na mjesto događaja pristigli djelatnici policije zajedno s roniocima koji su intenzivno pretraživali jezero. Dva sata od dojave, točnije u 21.10 sati, ronioci su na površinu izronili s tužnom viješću o pronalasku tijela beživotnog školarca, piše Jutarnji list.

Je li mališanu pozlilo na najtopliji dan u godini ili je u pitanju nešto drugo što ga je "odvuklo" pod vodu, nije poznato te će se to pokušati utvrditi obdukcijom na odjelu patologije koprivničke bolnice.

Svjedoci tragedije ne prestaju prepričavati sekunde tijekom kojih se dječak, isprva bez njihova znanja, borio za život.

- Nevjerojatno da se takva tragedija dogodila kraj svih nas prisutnih na jezeru. K obali su došli labudovi i skrenuli pažnju na sebe. Svi smo gledali u njih. Kad smo registrirali da jedan dječak malo dalje viče da mu se brat utapa, tog dječaka više nije bilo na vidiku, nestao je s površine vode. Muškarci su odmah počeli roniti. Dva puta sam i ja zaronila, ali nisam neki vrhunski plivač, a pod vodom je mulj i sve mutno. Dječakova majka je ukopanog pogleda jecajući govorila: 'Sad je tu bio, evo ovdje'. Pritom je pokazivala prstom mjesto gdje je iznenada nestao, a njezina druga djeca su na obali neutješno plakala. Znate, u plićaku gdje su se kupali je naglo dubina, a jadni dječak je ronio s maskom i nije više izronio - prepričala je za Jutarnji list. tragične trenutke na jezeru M.K.

#JEZERO# POTONUO DJEčAK