StoryEditor
Hrvatskasplitska pjevačica

Severina objasnila zašto je prosvjed ‘DOSTA!‘ toliko bitan: Godinama nas maltretira određena ‘teta Lidija‘! E, zato sutra prosvjed

Piše Dušan Miljuš/JL
11. svibnja 2022. - 22:16

Pjevačica Severina, koja je prije dva dana na društvenim mrežama sve građane pozvala na sutrašnji prosvjed na Trgu bana Jelačića i oštro prozvala ministra zdravstva Vilija Beroša zbog tretmana žena u zdravstvenom sustavu, za Jutarnji list je pojasnila zašto je to učinila i zašto smatra da je prosvjed bitan.

- Jako je važan trenutak i prosvjed. Važan je prije svega za hrabru Mirelu da se više nikada niti jednoj ženi ovo ne dogodi. Sutra moramo pokazati snagu i odlučnost da se zajamčena ženska prava više ne mogu kršiti ni ignorirati, da mora postojati takav sustav i stručnjaci koji mogu pomoći ženama u za njih najtežim mogućim životnim situacijama.

Bez uplitanja ideologija.

Jako je važno jer se sutra nekoj trudnici može dogoditi usred noći situacija slična Mirelinoj i to u glavnom gradu zemlje članice EU i da joj niti jedan ginekolog u zemlji ne zna i ne može pomoći. Je li to normalno? E zato sutra prosvjed.

Kaže premijer Plenković da je to medicinsko pitanje. Točno, ali sami liječnici su ga potiho zbog svog svjetonazora učinili političkim. Godinama nas maltretira određena "teta Lidija" - razumjet će me tko treba - sa svojim alternativnim činjenicama. Ono što naša "teta Lidija" traži javno, ovi su liječnici radili tajno. Njihova mala urota. Dok nam Mirela nije ispričala svoju priču. E sad je DOSTA! Kao što je i naziv sutrašnjeg skupa - kaže pjevačica Severina.

Podsjetimo, prosvjed 'DOSTA!' je održat će se sutra u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, ali očekuju se prosvjedi i u Sisku, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu i Korčuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 06:48