StoryEditorOCM
HrvatskaTOČKA NA VLADU

Razlaz je najbolja vijest za građane

12. svibnja 2016. - 23:29

Most i HDZ više nemaju što tražiti u zajedničkoj Vladi.

Nakon afere "izdaja nacionalnih interesa" popravka više nema, a pomirba je nemoguća. Ma što god govorio (ništa ne govoreći) Božo Petrov i ma tko god stajao iza dilanja pečatiranih(!) informacija koje ozbiljno politički diskreditiraju Tomislava Karamarka (dvije su ozbiljne teorije, prema jednoj Karamarkovima nauditi želi "prijatelj" Milijan Brkić, a prema drugoj "prijatelji" iz Mosta), ovaj mješoviti brak iz nacionalnog interesa, kako su ga, pravdajući se pred razočaranim dijelom birača nazvali ideolozi Mosta, došao je do svoga kraja.

Njegovo daljnje umjetno održavanje bilo bi tek travestija, žalostan pokušaj ostanka u vezi koju ni mazohizmu skloni mostovci više ničim ne mogu polijepiti.

Most i HDZ ne samo da se ne vole, ne samo da se ne poštuju, ne samo da nemaju zajedničke interese - a barem jedan od ta tri uvjeta potreban je za održiv brak - nego se čak i otvoreno mrze. Izljevi su to mržnje koji su preplavili čitav javni prostor i kojima je nemoguće umaći.

Crna je to kronika hrvatske politike koja zgraža i prestravljuje. Dok se oni kolju, dok jedni drugima zabijaju noževe u trbuh, država nam - varate se ako mislite da je ovo patetika - propada. Nestaje sve ono što nam je prije 25 godina bilo sveto. Što nam je donijelo zajedništvo. U što smo vjerovali, u što smo se kleli. San o Hrvatskoj umire. A partijske žohare, podjednako i crvene i crne, boli briga. Oni će ionako preživjeti.

Bez čekanja

Most i HDZ moraju se rastati. Čekanje više nema smisla. Niti jedan iole važniji zakon u četiri mjeseca od svog formiranja ova Vlada nije donijela, niti za one sasvim nevažne ali populistički dobrodošle odluke poput ukidanja ureda bivšim predsjednicima ne mogu se u Saboru skupiti, a kad nešto i odluče, poput smanjenja plaća zastupnicima ili ukidanja pečata, ispostavi se da je odluka neprovediva jer je, blago rečeno, nepripremljena. I to najčešće svjesno, jer je jedna strana u ovu vezu ušla s figom u džepu, od prvoga dana čineći sve - a u osnovi ne čineći apsolutno ništa - da ta veza ne uspije. I sada bi im se to moglo obiti glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 11:43