StoryEditorOCM
Hrvatskavremenska prognoza

Prijeti nevrijeme: Upaljen meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, jedna regija je u crvenom

Piše JL
24. rujna 2023. - 09:19

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana. Na Jadranu još ponegdje može biti pljuskova s grmljavinom, lokalno izraženijih. Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren i mjestimice na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu uz umjerenu i jaku buru s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom između 14 i 19, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 20 do 25 °C - tako glasi prognoza DHMZ-a za nedjelju, piše Jutarnji list.

image

DHMZ

DHMZ

Upaljen je Meteoalarm za gotovo cijelu zemlju, a za Velebitski kanal na snazi je crveno upozorenje zbog olujne bure.

Vrijeme u ponedjeljak

"Početkom novog tjedna na kopnu još može pasti vrlo malo kiše, osobito u ponedjeljak prijepodne. Bit će djelomice, uskoro i pretežno sunčano, te danju toplije, ali će noći zimogroznima biti hladne. Jutarnje magle bit će od utorka, kad umjeren sjeveroistočnjak posve oslabi.

Na Jadranu vjetrovito, jaka bura osobito pod Velebitom puhat će do srijede. Temperatura u postupnom porastu, dani ugodno topli i većinom sunčani. Pokoja kap kiše može pasti još u ponedjeljak.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:30