StoryEditor
Hrvatskadrama u turističkom kompleksu

Požar na Plitvicama, ozlijeđena dvojica vatrogasaca: gašenje je bilo otežano, vatra se brzo širila, poznat je i mogući uzrok izbijanja

Piše Hina, PSD
25. kolovoza 2019. - 10:34
plitvice_ljeto14-270719

U sklopu turističkog kompleksa Etno House na Plitvičkim jezerima, izbio je požar, a dva su vatrogasca ozlijeđena pri gašenju.Prevezeni su u bolnicu u Karlovcu.

- Ozlijeđena su dvojica vatrogasca iz Profesionalne vatrogasne postrojbe gospodarstvo Plitivička jezera. Jedan vatrogasac je 1983. godište i odmah pušten iz bolnice, a drugi, 1979. godište, koji je navodno pao i ima bolove u leđima zadržan je u bolnici - izjavila je Hini u subotu navečer glasnogovornica Policijske uprave (PU) ličko-senjske Maja Brozičević. 

U kući su u trenutku izbijanja požara bili strani gosti, no oni nisu ozlijeđeni. Vatrogasci su morali brzo intervenirati kako se požar ne bi proširio na drugu kuću, a gašenje im je otežavala činjenica da u tom drvenom kompleksu nema hidranta. Vatrogasci su zato u pomoć pozvali i kolege iz obližnjih vatrogasnih društava. Na terenu je bio 41 vatrogasac sa 17 vatrogasnih vozila.

Uzrok izbijanja ovog požara još nije poznat, no postoji mogućnost da se to dogodilo zbog udara groma. Glasnogovornica Brozičević rekla je kako je riječ o drvenoj kući 20 puta deset metara. Požar je ugašen, a policija će u nedjelju ujutro obaviti očevid kako bi utvrdila uzroke požara.

 

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 13:19