StoryEditor
HrvatskaPrilično jako

Potres mangnitude 3,4 po Richteru noćas uzdrmao Petrinju, javljaju se građani: ‘Kakvih 3! Streslo je kao eksplozija, kao da će baciti kontejner‘

Piše PSD
11. lipnja 2021. - 07:28

Seizmološka služba zabilježila je noćas u 1 sat i 23 minute umjeren potres s epicentrom 8 km južno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice, javlja Jutarnji.

EMSC je prethodno izvijestio o jačini od 3,4 pa potom od 3,6 po Richteru, a građani javljaju kako su osjetili prilično jako podrhtavanje.

- Madžari, Sisak. I to pošteno smo se tresli, mislim da vaša aplikacija nije točna, bilo je kao 4,5 ili 5 - napisao je jedan korisnik EMSC-a.

I iz Petrinje su se javili sa sličnim konstatacijama.

'Možeš mislit 3.0. Probudilo me i dosta dugo vibriralo', 'Treslo je prilično jako, blizu 5' - napisali su svjedoci najnovijeg potresa na petrinjskom području.

'Streslo kao ekplozija', 'Jak potres, dosta dugo je treslo', 'Užasan zvuk i onda podrhtavanje, zdrmalo je cijelu kuću. Ne da mira!', 'Tresla se kuća i podrhtavala stakla na prozorima. Užasno buđenje iz čvrstog sna', 'Ovo je bilo ružno, kao da će baciti kontejner', nizali su se komentari Petrinjaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2021 17:06