stdClass Object ( [id] => 460574 [title] => Plenković: O Ini ćemo raspravljati iza zatvorenih vrata; Marić: Ne moramo žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova [alias] => plenkovic-o-ini-cemo-raspravljati-iza-zatvorenih-vrata-maric-ne-moramo-zuriti-s-nabavom-novih-borbenih-zrakoplova [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hrvatska Vlada će na zatvorenom dijelu svoje sjednice detaljno govoriti o INI i odluci Arbitražnog suda, najavio je u četvrtak, na početku redovite sjednice, premijer Andrej Plenković.

Arbitražni sud komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo u Ženevi odbio je hrvatski zahtjev da se ponište izmjene ugovora iz 2009. godine o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju, ocijenivši da ponuđeni dokazi nisu dovoljni da dokažu da su ti ugovori nastali kao plod koruptivnih aktivnosti. Nakon te odluke Vlada je odlučila u svoje vlasništvo vratiti INA-u otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL.

Vlada je danas utvrdila Godišnji plan normativnih aktivnosti za 2017. godinu, svoj svojevrsni zakonodavni plan.

U tom su Planu 253 zakona, od kojih je za njih 78 utvrđena potreba izrade detaljnih analiza učinaka, što će tražiti njihovu dulju pripremu, rekao je premijer.

Zakonski su prijedozi u okviru Plana raspoređeni u pet reformskih paketa: poticajno poslovno okruženje, učinkovitiji i pravedniji socijalni sustav i jačanje tržišta rada, javna uprava, sustav domovinske i nacionalne sugurnosti i prava hrvatskih branitelja te sustav znanosti, obrazovanja i športa.

Utvrđeni su Program za preuzimanje i provedbu pravne stečevine EU i Plan usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije za iduću godinu. Radi se o 71 zakonu, 64 podzakonska akta i dvije provedbene mjere, rekao je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

Vlada te dokumente šalje Hrvatskom saboru na donošenje.

Krstičević: Potrebno nam je borbeno zrakoplovstvo

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je Hrvatskoj potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo i da će odluka o tome biti donesena 2017., naglasivši kako takvu odluku treba postići konsenzusom parlamentarnih stranaka jer se radi nadstanačkom pitanju nacionalne sigurnosti.

Smatram da nam je ta sposobnost potrebna i da ju Hrvatska treba imati, ne smijemo se dovesti u situaciju kao 90-te kada smo bili razoružani, rekao je Krstičević odgovarajući na pitanja novinara o napisu Jutarnjeg lista o zaključku savjetničkog tima MORH-a da treba zadržati borbeno zrakoplovstvo. Taj je tim, navodi Jutarnji list, preporučio da se odluka o zadržavanju donese početkom sljedeće godine, a odluka o odabiru vrste aviona do kraja 2017. 

Odluka će biti donijeta 2017. godine i sigurno ćemo voditi računa kako na najbolji mogući način doći do te sposobnosti, rekao je Krstičević. Želimo u taj proces uključiti sve parlamentarne stranke i tražimo konsenzus jer to je nadstanačko pitanje, pitanje nacionalne sigurnosti, kazao je.

Jutarnji također navodi da savjetnički tim smatra kako su švedski Gripen JAS 39 C/D verzija i južnokorejski FA-50 najbolje opcije za opremanje Ratnog zrakoplovstva novim avionima. Stručni savjetnički tima ministra obrane za zrakoplovstvo koji čine umirovljeni generali HRZ-a.

Marić: Ne moramo žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova

Ministar financija Zdravko Marić smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima u četvrtak prije sjednice Vlade.

"Ne moramo žuriti s tim pitanjem. Mislim da oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora", rekao je Marić novinarima upitan o planu nabave novih borbenih zrakoplova.

Na novinarski upit hoće li popustiti "željama" potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića "jer rokovi već cure", odgovorio je: "Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv".

Ćorić: Kreiraju se mjere aktivne politike zapošljavanja

Ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić kazao je u četvrtak prije sjednice Vlade kako se nastavlja dijalog sa socijalnim partnerima, a istodobno kreiraju mjere aktivne politike zapošljavanja, koje će biti predstavljene tijekom prvog kvartala 2017. godine.

"Iz perspektive Ministarstva rada i mirovinskoga sustava nastavljamo dijalog sa socijalnim partnerima, kreiramo mjere aktivne politike zapošljavanja. One će biti predstavljene tijekom prvog kvartala 2017. godine i stavljene u provedbu. Imamo i cijeli niz aktivnosti", rekao je Ćorić.

Odgovarajući na pitanje vjeruje li u uspjeh pregovora s javnim službama, kazao je kako se nada da će sa socijalnim partnerima i s predstavnicima javnih službi postići dogovor te da se razgovori nastavljaju u siječnju.

Izmjenom zakona o obnovljivim izvorima energije spriječeno poskupljenje struje

Vlada je u četvrtak donijela uredbu o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije kojom će se spriječiti poskupljenje struje, a premijer Andrej Plenković istaknuo je kako se radi o dobroj političkoj odluci donesenoj u komunikaciji s opskrbljivačima struje.

Riječ je o prijelaznom rješenju, a tijekom 2017. godine pronaći će se sustavno rješenje, kazao je premijer. Najavio je, također, da će se o pojedinostima namjere Vlade da otkupi od MOL-a dionice INA-e raspravljati na zatvorenom dijelu sjednice.

Prijedlogom uredbe o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije (OIE) i visokoučinkovitoj kogeneraciji odgađa se stupanje na snagu odredbi zakona, čime od 1. siječnja 2017. prestaje obveza opskrbljivača električne energije za preuzimanjem električne energije koju operator otkupljuje od povlaštenih proizvođača. Umjesto toga, ta bi se energija prodavala na tržištu, kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Istaknuo je kako se ovom odlukom sprječava udar na standard potrošača.

S obzirom na to da provedbeni propisi još nisu doneseni i da tržište nije pripremljeno, to bi dovelo do povećanja naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz OIE koju plaćaju kupci. 

Zato se uredbom predlaže odgoda roka za stupanje na snagu do 1. siječnja 2018., čime će se spriječiti poskupljenje električne energije za građane, a u idućem razdoblju će se pripremiti i donijeti dugoročna rješenja, kazao je Dobrović.

Vlada je na sjednici donijela i odluku o visini osnovice za obračun plaće u javnim službama koja se povećava s 5.108,84 kune na 5.211,02 kune i bit će u primjeni od 1. siječnja 2017 godine.

Riječ je o poruci koju šaljemo svim službenicima u javnom sektoru, kazao je Plenković, napominjući kako se ovom odlukom želi staviti u jednaki položaj zaposlene u državnim i javnim službama.

Osnovica se povisuje na 5.211,02 kune i na taj način Vlada šalje poruku za nastavak socijalnog dijaloga i daljnje pregovore sa sindiktima javnih službi, kazao je Plenković.

Novi iznos osnovice osjetit će se na plaći za siječanj, koja se isplaćuje u veljači.

Vlada je odlučila i s liste strateških poduzeća koja moraju 60 posto dobiti uplatiti u državni proračun izuzeti dvije tvrtke - Odašiljači i veze te HŽ Infrastrukturu. Tako Odašiljači i veze neće morati uplatiti 11,7 milijuna kuna, a HŽ Infrastrukturu 6,6 milijuna kuna, pojasnio je ministar financija Zdravko Marić.  

Vlada je donijela i odluku o iznosu državnih poticajnih sredstava za stambenu štednju, prikupljenu u 2017. godini. Maksimalni iznos DPS-a bit će 165 kuna ili 3,3 posto od 5.000 kuna po štediši, što je maksimalni iznos koji se potiče.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sjednica vlade [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-12-29 11:01:00 [created_by] => 3126 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-12-29 11:28:13 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-12-29 10:59:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2438 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2016/12/29/vlada17-291216.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "vlada17-291216" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1260x840" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7855465 Threads: 2 Questions: 1643653553 Slow queries: 4886877 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111586984 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/plenkovic-o-ini-cemo-raspravljati-iza-zatvorenih-vrata-maric-ne-moramo-zuriti-s-nabavom-novih-borbenih-zrakoplova-460574 [printLink] => /vijesti/hrvatska/plenkovic-o-ini-cemo-raspravljati-iza-zatvorenih-vrata-maric-ne-moramo-zuriti-s-nabavom-novih-borbenih-zrakoplova-460574?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 121 [name] => Ina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ina [link] => /tag/ina ) [1] => stdClass Object ( [id] => 685 [name] => VLADA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vlada [link] => /tag/vlada ) [2] => stdClass Object ( [id] => 247269 [name] => andrej plenković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andrej-plenkovic [link] => /tag/andrej-plenkovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sjednica vlade [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Plenković: O Ini ćemo raspravljati iza zatvorenih vrata; Marić: Ne moramo žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3126 [name] => Hina [username] => hina [email] => hina@sd.hr [password] => $2y$10$P7lYw6PCgzwz42YfCkI7ROEdPBrtMrSzCBlQHrbuDVWbduDdUz96y [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/hina-3126 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1644 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/e903af0c78b05bd682a4e75b05422a06?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/29/vlada17-291216.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => vlada17-291216 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/29/vlada17-291216.jpg [title] => vlada17-291216 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hrvatska Vlada će na zatvorenom dijelu svoje sjednice detaljno govoriti o INI i odluci Arbitražnog suda, najavio je u četvrtak, na početku redovite sjednice, premijer Andrej Plenković.

Arbitražni sud komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo u Ženevi odbio je hrvatski zahtjev da se ponište izmjene ugovora iz 2009. godine o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju, ocijenivši da ponuđeni dokazi nisu dovoljni da dokažu da su ti ugovori nastali kao plod koruptivnih aktivnosti. Nakon te odluke Vlada je odlučila u svoje vlasništvo vratiti INA-u otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL.

Vlada je danas utvrdila Godišnji plan normativnih aktivnosti za 2017. godinu, svoj svojevrsni zakonodavni plan.

U tom su Planu 253 zakona, od kojih je za njih 78 utvrđena potreba izrade detaljnih analiza učinaka, što će tražiti njihovu dulju pripremu, rekao je premijer.

Zakonski su prijedozi u okviru Plana raspoređeni u pet reformskih paketa: poticajno poslovno okruženje, učinkovitiji i pravedniji socijalni sustav i jačanje tržišta rada, javna uprava, sustav domovinske i nacionalne sugurnosti i prava hrvatskih branitelja te sustav znanosti, obrazovanja i športa.

Utvrđeni su Program za preuzimanje i provedbu pravne stečevine EU i Plan usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije za iduću godinu. Radi se o 71 zakonu, 64 podzakonska akta i dvije provedbene mjere, rekao je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

Vlada te dokumente šalje Hrvatskom saboru na donošenje.

Krstičević: Potrebno nam je borbeno zrakoplovstvo

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je Hrvatskoj potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo i da će odluka o tome biti donesena 2017., naglasivši kako takvu odluku treba postići konsenzusom parlamentarnih stranaka jer se radi nadstanačkom pitanju nacionalne sigurnosti.

Smatram da nam je ta sposobnost potrebna i da ju Hrvatska treba imati, ne smijemo se dovesti u situaciju kao 90-te kada smo bili razoružani, rekao je Krstičević odgovarajući na pitanja novinara o napisu Jutarnjeg lista o zaključku savjetničkog tima MORH-a da treba zadržati borbeno zrakoplovstvo. Taj je tim, navodi Jutarnji list, preporučio da se odluka o zadržavanju donese početkom sljedeće godine, a odluka o odabiru vrste aviona do kraja 2017. 

Odluka će biti donijeta 2017. godine i sigurno ćemo voditi računa kako na najbolji mogući način doći do te sposobnosti, rekao je Krstičević. Želimo u taj proces uključiti sve parlamentarne stranke i tražimo konsenzus jer to je nadstanačko pitanje, pitanje nacionalne sigurnosti, kazao je.

Jutarnji također navodi da savjetnički tim smatra kako su švedski Gripen JAS 39 C/D verzija i južnokorejski FA-50 najbolje opcije za opremanje Ratnog zrakoplovstva novim avionima. Stručni savjetnički tima ministra obrane za zrakoplovstvo koji čine umirovljeni generali HRZ-a.

Marić: Ne moramo žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova

Ministar financija Zdravko Marić smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima u četvrtak prije sjednice Vlade.

"Ne moramo žuriti s tim pitanjem. Mislim da oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora", rekao je Marić novinarima upitan o planu nabave novih borbenih zrakoplova.

Na novinarski upit hoće li popustiti "željama" potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića "jer rokovi već cure", odgovorio je: "Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv".

Ćorić: Kreiraju se mjere aktivne politike zapošljavanja

Ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić kazao je u četvrtak prije sjednice Vlade kako se nastavlja dijalog sa socijalnim partnerima, a istodobno kreiraju mjere aktivne politike zapošljavanja, koje će biti predstavljene tijekom prvog kvartala 2017. godine.

"Iz perspektive Ministarstva rada i mirovinskoga sustava nastavljamo dijalog sa socijalnim partnerima, kreiramo mjere aktivne politike zapošljavanja. One će biti predstavljene tijekom prvog kvartala 2017. godine i stavljene u provedbu. Imamo i cijeli niz aktivnosti", rekao je Ćorić.

Odgovarajući na pitanje vjeruje li u uspjeh pregovora s javnim službama, kazao je kako se nada da će sa socijalnim partnerima i s predstavnicima javnih službi postići dogovor te da se razgovori nastavljaju u siječnju.

Izmjenom zakona o obnovljivim izvorima energije spriječeno poskupljenje struje

Vlada je u četvrtak donijela uredbu o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije kojom će se spriječiti poskupljenje struje, a premijer Andrej Plenković istaknuo je kako se radi o dobroj političkoj odluci donesenoj u komunikaciji s opskrbljivačima struje.

Riječ je o prijelaznom rješenju, a tijekom 2017. godine pronaći će se sustavno rješenje, kazao je premijer. Najavio je, također, da će se o pojedinostima namjere Vlade da otkupi od MOL-a dionice INA-e raspravljati na zatvorenom dijelu sjednice.

Prijedlogom uredbe o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije (OIE) i visokoučinkovitoj kogeneraciji odgađa se stupanje na snagu odredbi zakona, čime od 1. siječnja 2017. prestaje obveza opskrbljivača električne energije za preuzimanjem električne energije koju operator otkupljuje od povlaštenih proizvođača. Umjesto toga, ta bi se energija prodavala na tržištu, kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Istaknuo je kako se ovom odlukom sprječava udar na standard potrošača.

S obzirom na to da provedbeni propisi još nisu doneseni i da tržište nije pripremljeno, to bi dovelo do povećanja naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz OIE koju plaćaju kupci. 

Zato se uredbom predlaže odgoda roka za stupanje na snagu do 1. siječnja 2018., čime će se spriječiti poskupljenje električne energije za građane, a u idućem razdoblju će se pripremiti i donijeti dugoročna rješenja, kazao je Dobrović.

Vlada je na sjednici donijela i odluku o visini osnovice za obračun plaće u javnim službama koja se povećava s 5.108,84 kune na 5.211,02 kune i bit će u primjeni od 1. siječnja 2017 godine.

Riječ je o poruci koju šaljemo svim službenicima u javnom sektoru, kazao je Plenković, napominjući kako se ovom odlukom želi staviti u jednaki položaj zaposlene u državnim i javnim službama.

Osnovica se povisuje na 5.211,02 kune i na taj način Vlada šalje poruku za nastavak socijalnog dijaloga i daljnje pregovore sa sindiktima javnih službi, kazao je Plenković.

Novi iznos osnovice osjetit će se na plaći za siječanj, koja se isplaćuje u veljači.

Vlada je odlučila i s liste strateških poduzeća koja moraju 60 posto dobiti uplatiti u državni proračun izuzeti dvije tvrtke - Odašiljači i veze te HŽ Infrastrukturu. Tako Odašiljači i veze neće morati uplatiti 11,7 milijuna kuna, a HŽ Infrastrukturu 6,6 milijuna kuna, pojasnio je ministar financija Zdravko Marić.  

Vlada je donijela i odluku o iznosu državnih poticajnih sredstava za stambenu štednju, prikupljenu u 2017. godini. Maksimalni iznos DPS-a bit će 165 kuna ili 3,3 posto od 5.000 kuna po štediši, što je maksimalni iznos koji se potiče.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
vlada17-291216
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-o-ini-cemo-raspravljati-iza-zatvorenih-vrata-maric-ne-moramo-zuriti-s-nabavom-novih-borbenih-zrakoplova-460574 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fd27a4c93af9f4141eda531b24e87ae5f58321f5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Plenkovi%C4%87%3A+O+Ini+%C4%87emo+raspravljati+iza+zatvorenih+vrata%3B+Mari%C4%87%3A+Ne+moramo+%C5%BEuriti+s+nabavom+novih+borbenih+zrakoplova&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fplenkovic-o-ini-cemo-raspravljati-iza-zatvorenih-vrata-maric-ne-moramo-zuriti-s-nabavom-novih-borbenih-zrakoplova-460574 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fplenkovic-o-ini-cemo-raspravljati-iza-zatvorenih-vrata-maric-ne-moramo-zuriti-s-nabavom-novih-borbenih-zrakoplova-460574 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sjednica vlade [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskasjednica vlade

Plenković: O Ini ćemo raspravljati iza zatvorenih vrata; Marić: Ne moramo žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova

29. prosinca 2016. - 11:59
vlada17-291216

Hrvatska Vlada će na zatvorenom dijelu svoje sjednice detaljno govoriti o INI i odluci Arbitražnog suda, najavio je u četvrtak, na početku redovite sjednice, premijer Andrej Plenković.

Arbitražni sud komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo u Ženevi odbio je hrvatski zahtjev da se ponište izmjene ugovora iz 2009. godine o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju, ocijenivši da ponuđeni dokazi nisu dovoljni da dokažu da su ti ugovori nastali kao plod koruptivnih aktivnosti. Nakon te odluke Vlada je odlučila u svoje vlasništvo vratiti INA-u otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL.

Vlada je danas utvrdila Godišnji plan normativnih aktivnosti za 2017. godinu, svoj svojevrsni zakonodavni plan.

U tom su Planu 253 zakona, od kojih ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 07:55