StoryEditorOCM
Hrvatskazapadni balkan

Plenković se sastao s Vučićem: Ovaj potez Srbije za Hrvatsku je neprihvatljiv, radi se o koraku unazad

Piše PSD
25. svibnja 2022. - 17:41

Na sastanku o Zapadnom Balkanu premijer Plenković potvrdio je da je imao kratak sastanak sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. 

- Na tom sastanku sam iskazao nezadovoljstvo informacijom koju je on potvrdio – da postoji optužnica protiv hrvatskih pilota. Mi smo naravno ukazali na to da je taj zakon, kojim Srbija već godinama širi svoju jurisdikciju na teritorij drugih država, nama neprihvatljiv i da je takav potez za Hrvatsku sigurno signal koraka nazad u našim odnosima, a ne korak naprijed - rekao je premijer, a prenosi N1.

Istaknuo je da se to sve događa u svjetlu hrvatski napora za normalizaciju odnosa, za unapređenje gospodarske suradnje, za jačanje položaja hrvatske manjine u Srbiji gdje su, tvrdi, vidljivi neki iskoraci. Također je rekao da se napori odnose i na stabilan položaj srpske manjine u Hrvatskoj.

- Politika koju mi vodimo već šest godina je politika koju mi vodimo već šest godina je politika suradnje, pomirbe, istina, odgovaranja za razne zločine… U svakom slučaju ovakav potez, s obzirom na tu nadležnost koju je Srbija sama sebi dala, je neprihvatljiva - kazao je Plenković.

Plenković će ovo okupljanje iskoristiti kako bi održao nekoliko bilateralnih sastanaka, ali i kako bi se susreo s nekim od čelnika vodećih kompanija te regije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 05:24