StoryEditor
HrvatskaDOZNALA IZ MEDIJA

Petir progovorila nakon što je izbačena iz stranke: 27 godina sam bila članica HSS-a, a ovo što se dogodilo je politička korupcija

Piše Hina
7. lipnja 2017. - 01:27
slobodna_nedjelja2-060317

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir istaknula je u utorak navečer kako je putem medija saznala vijest da je nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a te dodala da je, premda ne postoji nikakva njezina krivnja, odluka očekivana s obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova Predsjedništva i njihove ovisnosti o predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku. 

"Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana s obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije a to je politička korupcija", istaknula je Petir na službenoj Facebook stranici.

Naglasila je kako je tijekom tog postupka došlo do teške povrede njezinih prava te najavila da će, kada dobije pisanu odluku, odlučiti o sljedećim koracima.

"Tijekom tog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku", poručila je Petir.

#HSS#MARIJANA PETIR

Izdvojeno

09. srpanj 2020 10:22