StoryEditor
Hrvatskadobili novčane nagrade

Ovo je popis najboljih prosvjetnih djelatnika, među njima je i mnogo imena iz Dalmacije: provjerite nalaze li se na njemu vaši učitelji i nastavnici

Piše M. Cvrtila
5. listopada 2019. - 13:46

Na međunarodni Dan učitelja, koji se slavi u subotu, prvi put dodjeljuju se novčane nagrade najboljim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama.

Na temelju novog Pravilnika o nagrađivanju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo je povjerenstvo koje je odabralo ukupno 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u 2018./2019. školskoj godini kojima je pripalo deset tisuća kuna bruto.

Prvi put u Hrvatskoj novčano se nagrađuju prosvjetari: njih 510 dobit će po 10 tisuća kuna, evo po kojim su kriterijima izabrani

Svečanost dodjele nagrade biti će upriličena u subotu u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a mi donosimo popis nagrađenih. 

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su kako prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja Ministarstvo želi uvesti sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Najboljih 510 izabrani su na temelju kriterija poput rada na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika i tako dalje. Kandidate za nagradu mogao je predlagati kolektiv ili su se mogli prijaviti sami. Na popisu je i velik broj prosvjetnih djelatnika iz Dalmacije, čiji je vrijedan rad prepoznalo nadležno povjerenstvo.

Svim nagrađenima, kao i svim prosvjetnim djelatnicima, čestitamo njihov praznik.

Popis nagrađenih pogledajte OVDJE.

#UčITELJI#NASTAVNICI#OBRAZOVANJE

Izdvojeno