StoryEditor
Hrvatskazlata hrvoj šipek

Oglasio se i DORH: ‘Glavna državna odvjetnica neće komentirati Plenkovića i Milanovića, u donošenju odluka ne podliježe pritiscima‘

Piše Hina
17. svibnja 2022. - 16:23

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u utorak je priopćila da neće komentirati izjave ni predsjednika RH Zorana Milanovića niti premijera Andreja Plenkovića.

Uz naglasak na definiciju i položaj državnog odvjetništva prema Ustavu i Zakonu o državnom odvjetništvu, glavna državna odvjetnica u donošenju odluka ne podliježe pritisku izjava pojedinaca i medija već odluke donosi isključivo na temelju činjenica utvrđenih u zakonom propisanom postupku, objavilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da je odgovornost za izrečene izjave na osobama koje ih govore i koje bi pritom trebale biti svjesne ustavne definicije i položaja državnog odvjetništva kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela.  

"U odnosu na postupanje u određenom predmetu, naglašavamo kako je sama podnositeljica kaznene prijave izvijestila javnost o podnošenju kaznene prijave protiv više osoba i o dopuni navedene prijave te o činjenici da nadležno državno odvjetništvo poduzima zakonom propisane radnje provjere navoda iz te kaznene prijave", navode u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 04:10