StoryEditor
Hrvatskapodla igra

Nada je Ivanu obećavala ljubav, da bi ga pošteno ‘opelješila‘: kućanica tražila od 65-godišnjaka da plaća njezine dugove, prevarila ga je za 27 000 kuna

Piše PSD
28. rujna 2021. - 13:21

Kućanica i majka petero djece, 55-godišnja Nada J. iz okolice Bjelovara, proglašena je krivom i osuđena jer je 65-godišnjaka iz Vrbovca prevarila za 27.000 kuna obećavši mu da će s njim živjeti i ljubovati, javlja Danica.hr.

Kako se navodi u nepravomoćnoj presudi, Nada je u siječnju ove godine nazvala nesretnog Ivana te mu rekla da želi s njim živjeti, ali da joj prvo posudi 2000 kuna kako bi otplatila dugovanje za stanarinu, na što je on pristao.

Potom je Ivana nepoznat muškarac automobilom odvezao na benzinsku postaju, gdje je Nadi predao 2000 kuna.

Istoga dana oko 17 sati Nada ga je opet nazvala i sva shrvana rekla da joj je upravo umrla majka i pozvala ga k sebi, nakon čega su po njega došle nepoznate muške osobe imena Pero i Marko te ga odvezli u Garešnicu.

Nada je tada rekla Ivanu da treba ići u Rijeku po pokojnu majku te da joj posudi 10.000 kuna, što je on i učinio.

Dva dana kasnije, oko 13 sati, Nada je s Perom, Markom i Nikolom zatražila od Ivana da joj posudi još 36.000 kuna kako bi zatvorila sve majčine dugove za stan u Rijeci koji će, kao, prodati pa kupiti kuću u Vrbovcu, piše portal Danica.

Ivan je potom u Zagrebačkoj banci u Vrbovcu podigao novčani iznos od 2000 eura, koji je zamijenio za kune, te Nadi predao 15.000 kuna, a nakon čega mu je rekla da će sav novac vratiti do 30. siječnja kada proda stan u Rijeci. No, to nikad nije učinila”, navodi se u presudi.

Općinski sud je Nadu J. osudio na godinu dana uvjetnog zatvora zbog kazneno djela prijevare te joj naložio da Ivanu vrati 27.000 kuna s kamatama. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 09:49