StoryEditor

Ministar Milinović: S novom zdravstvenom reformom dobit ću lokalne izbore!

Piše PSD.
7. studenog 2008. - 14:45

- Po novoj zdravstvenoj reformi za milijun i 120 tisuća Hrvata participaciju će plaćati država, isto kao što će doprinose za preko 900 tisuća umirovljenika plaćati država.

Svi oni koji imaju plaću manju od pet tisuća kuna mogu mirno spavati. Ne samo da neće patiti, kao što tvrdi SDP, nego neće morati izdvojiti niti lipu. Ako to nije socijalno osjetljiva reforma, ne znam što je.

SDP-ove kritike i prijedlozi me ne zanimaju niti ih uzimam ozbiljno jer su njihov program kritizirali građani na zadnjim izborima - rekao je u petak u Zadru ministar zdravstva Darko Milinović komentirajući napade SDP-a, sindikata i umirovljenika kako je nova zdravstvena reforma udar na standard građana.

Uostalom, dodao je Milinović, ova reforma u Hrvatskoj dolazi svega šest mjeseci prije lokalnih izbora i «ne bi skakali sami sebi u usta da nismo sigurni da radimo na dobrobit pacijenta».

- Mi ćemo s ovom reformom dobiti lokalne izbore, od nje nećemo odustati - poručio je ministar upitan boji li se da će zbog zdravstvene reforme izgubiti glasove.

Milinović se osvrnuo i na kritike HDZ-ovog kolacijskog partnera, predsjednika stranke umirovljenika Silvana Hrelje.

- Meni je žao što HSU nije bio na prezentaciji reforme, to nije moja krivnja. Ali spreman sam doći u osinje gnijezdo i ponovno sve izložiti umirovljenicima i SDP-u. Idući dani su dani bitke, u subotu imamo veliki sastanak sa 150 predstavnika sindikata, ali cilj nam je dobiti što širi konsenzus. Vidjet ćete koliko će se za godinu dana smanjiti izdvajanja za zdravstvo - poručio je Milinović dodajući kako ne može samo država voditi brigu o pojedincu te da će građane stiumulirati na uzimanje polica dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Na pitanje koliko će se sredstava od zdravstvene reforme sliti u proračun, Milinović je odgovorio da do kraja iduće godine sustav mora biti konsolidiran, ali da je ova reforma svega «pet posto financijska, a 95 posto organizacijska».

Ana VUČETIĆ ŠKRBIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2021 04:30