StoryEditor
Hrvatska'politički kockarluci'

Milanović se žestoko obrušio na predsjednicu zbog tv priloga s Ovčare: Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? To je kazneno djelo s namjerom pribavljanja osobne koristi

Piše JL
19. studenog 2019. - 15:21
kolona_sjecanja14-181119

Predsjednički kandidat Zoran Milanović na svojoj se Facebook stranici u novom statusu obrušio na jučerašnji televizijski prilog s Ovčare i na aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Milanović kaže daje prilog prikazao kako predsjednica 'perfidno' pomaže ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Ističe da je otkrivanje identiteta tog specijalca ranjenog u Afganistanu kazneno djelo s namjerom pribavljanja osobne koristi.

 'Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precjednica i ‘vrhovna zapovjednica’ perfidno ‘pripomaže’ ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac.

Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše precjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?

Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi. Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav - njegov identitet je zauvijek TAJNA.

Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici. Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu. O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima', napisao je Milanović.

 

Prizor koji je uzrujao Milanovića objavljen je i na Facebook stranici 'Kolinda Grabar Kitarović - Naša Predsjednica', uz komentar: "Naime, vojnika ranjenog u Afganistanu, koji se vratio s bojišnice te na štakama stigao u Vukovar, čitavo je vrijeme pridržavala, pomažući mu da zapali svijeću te se pokloni žrtvi Vukovara", no i tamo je izazvala bijesne reakcije te neki predsjednicu prozivaju da je sramotno takvu situaciju koristiti za svoju promidžbu.

- Ovakvu podvalu na najniži mogući način koristeči mladog hrvatskog ročnika za predizbornu promidžbu nismo gledali ni u komunizmu! To je vjerojatno "uradak" Kreše Dolenčića, u stilu isključenja mikrofona MPT-u, na dočeku Vatrenih u Zagrebu! - jedan je od komentara.

 

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 02:36