StoryEditor
Hrvatskabrojke opet rastu

Koronavirus se ponovno pojavio u Osijeku i Dubrovniku, na zagrebačkom području 8 novih slučajeva, na splitskom 6

Piše PSD, JL, Hina
20. lipnja 2020. - 11:35
Ivan Perić/HANZA MEDIA

Prema dosadašnjim informacijama, u Hrvatskoj je u zadnja 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Nakon Zagreba, Istre i Dalmacije, Covid-19 vratio se i na istok Hrvatske, konkretno u Osijek, gdje je potvrđena zaraza kod dvije osobe koje su proteklih dana boravile u Srbiji, javlja Jutarnji list.

Od 16 testiranih uzoraka u KBC-u Osijek dva su se, dakle, pokazala pozitivnima, a riječ je o osobama koje su se same javile epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature, nakon čega su im uzeti uzorci i u petak navečer je kod obje osobe utvrđena prisutnost koronavirusa.

- Oboljele osobe i dalje imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju. Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je tijekom večeri 5 osoba stavljeno u samoizolaciju. I danas se nastavljaju razgovori s kontaktima oboljelih i određivanje samoizolacije kada je to epidemiološki potrebno, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a izjavu je dala i prof. dr. sc. Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek.

Kako javlja Index, sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu te jedan u Zagrebačkoj županiji, a još jutros je potvrđeno šest novooboljelih na području Splitsko-dalmatinske županije - zaaženo je pet osoba iz Solina te jedna iz Splita.

Nakon dva dana bez novozaraženih, i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj, a riječ je o mlađem muškarcu iz Dubrovnika koji se koronavirusom zarazio u Zagrebu, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljeli je dobrog općeg stanja s blagim simptomima, a njegovi kontakti se obrađuju, ističe se u priopćenju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 21:50