StoryEditor
HrvatskaTurneja Dalmacijom

Kolinda u Imotskom bila na misi, svećenik je hvalio s oltara. U Makarskoj u 20 minuta prošetala rivom, posjetila Božićni grad i fotografirala se s građanima

Piše Hina, D. T.
8. prosinca 2019. - 15:27

Kandidatkinja za predsjednicu Republike u novom mandatu Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu svoje predizborne promidžbe u nedjelju je posjetila Imotski, gdje se družila  s građanima, a zatim je sudjelovala na misi u crkvi  Sv. Franje Asiškog.

Grabar- Kitarović je na glavnom trgu u Imotskom razgovarala s Imoćanima, a mnogi su joj prilazili i fotografirali se s njom.  Prilazeći Grabar Kitarović i pozdravljajući se s njom  Imoćani su joj govorili da je ona  "naša predsjednica." U jednom trenutku više građana je uzviknulo "Imotski za Kolindu".

Pozdravljajući njezinu nazočnost na misi, župnik Zoran Kutleša joj je zahvalio što je Imotski izabrala za dolazak na misu, nakon čega se prolomio pljesak vjernika u ispunjenoj  crkvi sv. Franje Asiškog.

"Naša predsjednica je nakratko prestala sa svojim obavezama da bi se pomolila  Bogu i zazvala Božji blagoslov na sebe, na  svoj život i rad", rekao je župnik  Kutleša.

Dodao je kako su Imoćani ponosni što je Grabar-Kitarović danas u Imotskom.

"Bilo je predsjednika koji nikada nisu ni provirili u Imotski,  a ona nas češće posjeti", kazao je župnik  Kutleša.

U pratnji  Grabar-Kitarović u Imotskom, među ostalim, bili su župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i politički tajnik  HDZ-a Ante Sanader.

Kako je službeno najavljeno,  Grabar-Kitarović će u poslijepodnevnim satima posjetiti Makarsku, Omiš i Sinj i družiti se s građanima u tim gradovima, a Splitu održati predizborni skup u dvorani Gripe. 

Za Makarsku dovoljno 20 minuta

U sklopu obilaska Dalmacije, Kolinda Grabar-Kitarović, aktualna predsjednica RH i
predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365, HSP- dr. Ante

Starčević i HDS-a, u nedjelju je posjetila i Makarsku. Iako je posjet pod parolom ''Optimizam za Hrvatsku'' trajao svega 20 minuta jer se žurila za Omiš, Grabar-Kitarović je uspjela brzim korakom prošetati cijelom rivom pa je onda obišla i Božićni grad.

Predsjednica nije imala vremena za novinare pa je tako ostala nedostupna za bilo kakvu izjavu, ali se zato u pratnji članova Mladeži HDZ-a koji su u rukama držali transparent ''Makarska za Kolindu'', gradonačelnika Jure Brkana, župana Blaženka Bobana i članova HDZ-a s područje cijele Makarske rivijere, fotografirala s građanima kojih se na Trgu 156. brigade HV-a skupilo oko 300, dok je u Božićnom gradu popričala s dječicom koja su se klizala na klizalištu pa ih je pohvalila za lijepo klizanje. Grabar-Kitarović je na kraju svog kratkog posjeta Makarskoj na poklon od djevojčice dobila fritule. (Dijana Turić)

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 08:08