StoryEditor
Hrvatskasastanak

Gradonačelnik s predsjednikom Vlade o situaciji u turizmu i prometu na dubrovačkom području

19. svibnja 2020. - 17:02
Gradonačelnik s predsjednikom Vlade o situaciji u turizmu i prometu na dubrovačkom području

Povodom posljedica koje je prouzrokovala epidemija koronavirusa u sektoru turizma i prijevoza, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem. Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli kao i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Budući da je turizam najvažnija gospodarska grana na dubrovačkom području, gradonačelnik Franković istaknuo je nužnost specifičnih mjera pomoći za ovogodišnju turističku sezonu. U prvom redu, s obzirom na to da je Dubrovnik u potpunosti aviodestinacija, naglašena je važnost osiguranja pretpostavki za slijetanje međunarodnih letova na Zračnu luku Dubrovnik.

U tom smislu, na sastanku je bilo riječi o omogućavanju slijetanja čarterskih letova kao privatnih zrakoplova s područja Europske unije i Velike Britanije u Zračnu luku Dubrovnik te mogućnosti uplovljavanja megajahti. Usto, bilo je riječi i o projektu izgradnje novoga putničkog terminala u luci Dubrovnik. Zaključeno je kako će zajedničko djelovanje, povoljna epidemiološka situacija, kao i paket mjera pomoći gospodarstvu koji je donijela Vlada Republike Hrvatske, omogućiti stabilno poslovanje gospodarstvenicima u turističkom sektoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 00:39