StoryEditor
HrvatskaIZBOR TOP TEMA

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Piše PSD.
22. studenog 2019. - 21:04
rak23112019nova2

NEPOZNATI HRVATSKI ZNANSTVENIK dr. DAMIR BRĐANOVIĆ: Bill Gates mi je dao 26 milijuna dolara

- S milijunima Billa Gatesa borim se da svi ljudi dobiju čistu vodu - kaže profesor na UN-ovom Delft Institutu. O razmjerima sanitarne krize u svijetu možda najbolje govore brojke koje iznosi prof. dr. Brđanović: 4,2 milijarde ljudi, što je više od pola globalne populacije, živi bez odgovarajućih sanitarnih uvjeta! A UN-ov je plan da do 2030. godine svaki čovjek na planetu ima pristup čistoj vodi za piće i pristup sanitarnoj infrastrukturi.

ŠTRAJK U ŠKOLAMA Nova Vladina ponuda ne odgađa prosvjed

Iako su u petak navečer predstavnici sindikata bili zadovoljni početkom razgovora s predstavnicima Vlade, napominju kako će se najavljeni prosvjed na Trgu bana Jelačića svakako održati. Na njega dolazi najmanje 50 autobusa s članovima Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama iz cijele Hrvatske, a Sindikat hrvatskih učitelja dovest će ih najmanje još tri puta toliko.

KOLEGICA VRLIČKOG BANKARA: On je krao, a ja ću nastradati

- Ispalo je da sam držala kesu dok je u nju trpao novac, a ja nemam ništa s time. Kako sam ranije izašla, ostavila sam mu svoj ključ od trezora jer sav novac sa šaltera na kraju radnog dana mora biti spremljen u trezor. Nisam ni znala da je naručio novac... - kazala nam je Anita J.

AFERA U ZEMUNIKU Piloti su prijatelje često vodili na let

Pitanje koje je zasad bez ofgovora jest - tko je glavni operativac u aferi ‘Municija’? Osim kalibra koji se koristi u strojnicama na helikopterima OH-58D Kiowa Warrior, koje je naše Ratno zrakoplovstvo nabavilo od SAD-a, među zaplijenjenim streljivom bilo je i ono za ‘kalašnjikov’.

SPLITSKA BALERINA GITA ŠARAVANJA: U Rusiji sam krvavo vježbala po 10 sati

- Ujutro se počinjalo s učenjem ruskog, sat i pol. Profesori ne govore engleski i cijeli ‘class’ je na ruskom. Pa 45 minuta do uru vremena rastezanja prije nego počne - otprilike dva sata baleta. U 3 i po poslijepodne je svaki dan drugi predmet, moderni ples, karakterni ili gluma, ovisi. Otprilike dva sata poslije je repertoar, učimo dijelove predstava, varijacije... uru i pol. Nakon toga je proba za predstave. Od 10 ujutro do devet i pol navečer.

POTRAGA ZA VLASNICOM IZGUBLJENOG NOVČANIKA Poštar Marko bakici spasio mirovinu

- Prije nekoliko dana, 58-godišnji splitski poštar Marko Ojdanić, malo iznad pumpe u Ulici kralja Zvonimira, između brojeva 101 i 103, na podu je ugledao novčanik. - Kad sam vidio smotuljak kuna unutra, odmah mi je palo na pamet da je možda nekome to sve šta ima ovaj misec. Nečija penzija, ušteđevina, hrana. Bit će ga sad baš traži - kaže nam Marko.

IGRE ZNANJA SU HIT U KAFIĆIMA Kvizovi odnedavno i na vjenčanjima

- Vlasnici lokala shvatili su da smo mi odlični gosti, zavrtimo nekoliko rundi pića, a ne deremo se i kulturni smo - kaže jedan od najpoznatijih hrvatskih pub-kvizaša, kazališni redatelj Mario Kovač.

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:37