StoryEditor
Hrvatskaizbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Piše PSD.
4. studenog 2019. - 22:00
naslovnica (9)

UTRKA ZA 15 MJESTA NA VISOKOM KAZNENOM SUDU
Četvero 'nepogrješivih' sudaca već odabrano?

Uz Ivana Turudića, kojeg je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u ožujku ovlastio za obavljanje poslova sudske uprave Visokog kaznenog suda RH, maksimalan broj bodova za 15 slobodnih mjesta na tom sudu, koji bi s radom trebao početi 1. siječnja 2020., dobilo je još troje sudaca.

Četiri prva mjesta s Ivanom Turudićem, čelnikom Županijskog suda u Zagrebu, dijele sudac Županijskog suda u Zadru mr. sc. Marijan Bitanga, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu dr. sc. Lana Peto Kujundžić, te sutkinja Županijskog suda u Splitu mr. sc. Ljiljana Stipišić.

EU NAS PRITIŠĆE I PRIJETI, MI NE MARIMO
Dalmacija otpad skoro i ne odvaja

Najbolji je Omiš. S jedva nešto više od 11 posto odvojenog otpada u 2018. godini. Malo koji dalmatinski grad se dobacio do dva posto odvojenog otpada a na dnu su 'biseri' sa čistom nulom: Dugopolje, Imotski, Jelsa, Klis, Prgomet, Primorski Dolac, Seget...

SRPSKI PODUZETNIK NIJE USPIO
Kraš ide Pivcima tri puta jeftinije

Uprava “Kraša” navodi i kako su predloženi strateški planovi Mesne industrije “Braća Pivac” kompatibilni s postojećim kratkoročnim i dugoročnim planovima “Kraša”.

ISTRAŽIVANJE O DISKRIMINACIJI
Hrvati bi Roma za predsjednika, ali ne i za zeta

Dok 76 posto EU građana smatra da bi homoseksualci morali imati ista prava kao i heteroseksualci, u tri zemlje više od pola građana drži da bi seksualne manjine trebale imati manja prava od većine: to su Slovačka, Rumunjska i Hrvatska.

KOJI HAJDUKOVAC DUNDU NIJE PLATIO SVIRKU NA PIRU
Jeličić: Godinama već slušam tu priču

Bio je miljenik Hajdukovih navijača, iz Hajduka je prešao u Dinamo, danas je TV komentator, kum na vjenčanju bio mu je također popularni igrač Hajduka, koji se okušao kao pjevač, a bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Tako Dundo opisuje svog dužnika, dok Jeličić priznaje da mu je Dundov bend svirao na piru, ali i pita zašto mu pisac u knjizi nije spomenuo ime.

POTRESI NA POLJUDU
Burić ostaje do subote, Jakobušić zahvalio

- Ostavku podnosim iz osobnih razloga, ali mi utoliko nije nimalo lakše - poručio je Jakobušić na odlasku iz Kluba.

POREZNICI RADE NAOPAKO
Što je veći dug, dužnik je mirniji

Poreznika je premalo, a broj poreznih dužnika je ogroman. Pokrenu oni ovrhu, ali stvari ne istjeruju dalje i onda dug s kamatama raste do neslućenih visina - kaže dr. Vlado Brkanić.

VLADA PREGOVARA SA ŠKOLSKIM SINDIKATIMA
Kraj štrajka u petak?

Dvije strane napokon su, na 17. dan štrajka u osnovnim i srednjim školama, sjele za stol te iznijele pregovaračke pozicije od kojih, barem zasad, ne odstupaju.
Kako sindikati školstva zasad nisu dobili jamstva da će se udovoljiti njihovu zahtjevu o rastu koeficijenta od 6,11 posto svima zaposlenima u sustavu obrazovanja, nastavljaju s najavljenim aktivnostima.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 13:27