StoryEditor
Hrvatskakaos na sjednici

Cirkus u Saboru: Pernar urlao, Bulj donio vreću za smeće, Jandroković morao zvati saborsku stražu

Piše JL
16. listopada 2019. - 12:12
pernar_izbacivanje6-161019

Srijeda ujutro u Hrvatskom saboru počela je burno. Dok se čeka godišnje izvješće o radu Vlade koje bi u Saboru treba podnijeti premijer Andrej Plenković, došlo je do burnih reakcija nakon koje je zastupnik Ivan Pernar iznesen iza sabornice.

Dok su ga iznosili, Pernar je vikao:

- U Hrvatskoj nema pravne države ni pravde, institucije ne čine ništa - urlikao je Pernar aludirajući na slučaj grupnog silovanja u Zadru.

Pernar je odlučio napraviti kaos već na samom početku sjednice kada se oglušio na molbu Gordana Jandrokovića da sjedne. Predsjednik Sabora mu je desetak puta rekao da sjedne, ali Pernar ga nije slušao.

Na koncu je morala reagirati saborska straža.

- Vaša namjera je dobiti medijsku pozornost. Imate pravo u slobodnom govoru govoriti o ovome o čemu želite govoriti. Dakle, manipulirate - kazao mu je predsjednik Sabora Gordan Jandoroković.

U okršaj s predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem ušao je i Miro Bulj.

Plenkoviću je Bulj stavio crnu vreću smeća na fotelju zbog problema s odvozom smeća u brojnim gradovima i mjestima u Dalmatinskoj zagori.

- Nisu izgrađene kompostane, sortirnice. Ova suluda odluka pod paskom ministra ugroze okoliša Ćorića... sjetimo se Sinja. 100 km dnevno kamion voze za Cetinsku krajinu. Očito nadležni ne razumiju princip održivog gospodarenja otpadom. Da izgrade sortirnice, da zaposlimo ljude, oni onečišćuju naš okoliš. Iz ovih stopa idem u Sinj. Vidim da je bahat premijer, ovu vreću ću ostaviti na njegovoj stolici, evo mu smeće koje sam prikupio od Vrgorca do Sinja - rekao je Bulj.

- Odite van pa cirkusirajte, ne cirkusirajte, ovdje nemojte cirkusirati - pozvao je Gordan Jandroković Bulja.

 Nakon Jandrokovićevog upozorenja, Bulj je ostavio smeće te napustio sabornicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 04:53