StoryEditor
HrvatskaSusret hrvatske katoličke mladeži

Četiri tisuće obitelji udomit će 25 tisuća mladih

Piše PSD.
3. svibnja 2012. - 11:45
U subotu, 5. svibnja, Sisak će za 50 posto povećati broj stanovnika. Na susretu Hrvatske katoličke mladeži i na središnjoj svetoj misi koju će kod crkve Sv. Kvirina u Sisku voditi zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, očekuje se oko 25.000 mladih.

Oni će biti smješteni uglavnom u obiteljima, a za domaćinstvo se prijavilo preko 4.000 obitelji, koje će mladima iz cijele Hrvatske, BiH, Crbe Gore, Vojvodine, Njemačke, Austrije i rugih eurospkih zemalja u kojima djeluju hrvatske katoličke misije, osim prenočišta osigurati i hranu.

Nakon središnjeg dijela susreta u Sisku, mladih će se smjestiti po svim župama, u svim gradovima i općinama Sisačke biskupije. U nedjelju, drugog dana susreta, bit će svećanosti po župama, a u osam najvećih mise će predvoditi osam biskupa.

Zbog Susreta hrvfatske katoličke mladeži veći dio ulica u središtu Siska i prilazima Crkvi Sv. Kvirina bit će tijekom subote i nedjelje zatforene za promet, te gradonačelnik Siska Dinko Pintarić moli sugrađane za razumijevanje, te da se pokažu kao dobri domaćini najvećem skupu ikada održanom u Sisku.

M. Piškor

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 10:10