StoryEditor
Hrvatskasporna imenovanja

Butković je prekršio zakon: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa smatra da je ministar povrijedio odredbe, izjasnilo se i o postupku protiv Bandića i Pejčinovi Burić

Piše PSD
29. ožujka 2019. - 13:58
sabor15-200319

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je nepokretanje postupka protiv ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinovi Burić u slučaju imenovanja Lorete Bertošek Kušan. Ne pokreće se ni postupak protiv zagrebačkog gradonačelnik Milan Bandić u slučaju zakupa poslovnog prostora, javlja HRT.

Suprotno tome, Povjerenstvo smatra kako je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković imenovanjem članova uprava i nadzornih odbora pojedinih tvrtki prekršio je odredbe zakona. Međutim, za takvu povredu sankcije nisu predviđene.

- Iz svega navedenog proizlazi da je dužnosnik Oleg Butković, kao član Skupštine u navedenim trgovačkim tijelima, imenovao članove uprave odnosno nadzornih odbora bez prethodnog prijedloga Vlade RH čime je počinio povredu članka 15 Zakona o sprječavanju sukoba interesa - izjavila je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

#OLEG BUTKOVIĆ#SUKOB INTERESA#MARIJA PEJČINOVI BURIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 10:42