StoryEditor
Crna kronikaskandal u Slavoniji

Zbog spolnog zlostavljanja djevojčice uhićen svećenik iz Afrike: prijavila ga je sama 14-godišnjakinja, prijeti mu do deset godina zatvora

Piše PSD, Hina
20. rujna 2019. - 14:48
shutterstock_1255763761

NOVIJE

Prema neslužbenim informacijama riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog boje kože.

Za kazneno djelo spolne zlouporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica, a riječ je nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos već, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje. Policija je, kako se doznaje, posebno oprezna kada su kao počinitelji prijavljeni tzv. osobe od povjerenja poput liječnika, profesora, odgajatelja...

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić Hini je potvrdila da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolnu zlouporabu ženskog djeteta mlađeg od 15 godina.
"Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku", rekla je Nuić Hini.

Doznaje se da mjere opreza podrazumijevaju zabranu pristupa žrtvama i svjedocima, ali i da je osumnjičeni koji je strani državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj morao predati putovnicu.

U policiji ističu da zbog sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne mogu iznosit druge pojedinosti slučaja.
Potvrde li se sumnje iz kaznene prijave osumnjičenom prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina.

PRVA VIJEST

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, kojeg se sumniči da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe 14-godišnje djevojčice. Navodno, radi se o svećeniku jedne slavonske župe, pišu 24 sata.

- Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva, Policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku - izvijestila je policija.

Muškarac je priveden 4. rujna ove godine priveden uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Na upit SBplus portala, je li u ovom slučaju riječ, kako se već danima 'šuška' po gradu, o župniku jedne slavonskobrodske župe, iz policije nisu željeli komentirati.

"Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela, osobito žrtava kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznosit druge pojedinosti slučaja. ", odgovorili su na upit portala.

 Naime, Slavonskim Brodom već danima, kako piše SBplus portal, 'kruži' priča o svećeniku koji je navodno zbog sumnje u spolno zlostavljanje 14-godišnjakinje 'dekretom' Đakovačke nadbiskupije 'maknut' s mjesta župnika do okončanja slučaja. 

Izdvojeno

05. srpanj 2020 10:03