StoryEditor
Crna kronikasukub zbog 100 kuna

Trogirski beskućnik prijavljen za pokušaj ubojstva, njegovi poznanici tvrde: Ima dioptriju minus devet, tko zna je li uopće vidio što radi

20. listopada 2020. - 12:03
Ranko Šuvar/Ilustracija/Cropix

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim Kristijanom K. kojeg se sumnjiči da je 13. listopada u sukobu u ulici Hrvatskih mučenika u Trogiru oštrim predmetom ozlijedio 42-godišnjeg Mira G.

Uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, predan je policijskom pritvorskom nadzorniku, da bi nakon dovođenja na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu bio pušten da se brani sa slobode.

Iako je od događaja prošlo tjedan dana Kristian nije prijavljivan iz jednostavnog razloga što je nakon ovog sukoba bio hospitaliziran zbog teške ozljede oka pa je nemoguće bilo provesti sve potrebne radnje kao što je privođenje i ispitivanje.

Sukob je navodno izbio zbog duga od sto kuna koje je Krasnić već duže vrijeme dugovao Miru.

Miro G. je zadobio ubodne rane oštrim predmetom koje su okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede, te je nakon liječničke pomoći otpušten iz bolnice.

Sam Kristijan je zadobio površinske ozljede na tijelu okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede i tešku ozljedu oka zbog čega je i zadržan na bolničkom liječenju.

Prijavljeni Kristijan K. je nekada bio bogat čovjek (sin je poznato trogirskog zlatara) a njegovi egzistencijalni problemi nastaju nakon njegove smrti pa on već duže vrijeme živi beskućničkim životom, ima četvero djece s više žena koja su mu oduzeta a po novinama se tužio da ga ljudi izbjegavaju jer je već 25 godina registrirani narkoman i HIV je pozitivan te da u Trogiru samo na dv amjesta može popiti kavu u kafićima. Oni koji poznaju Kristijana nam kažu da ima dioptriju minus devet i da je vrlo upitno je li vidio što radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 19:12