StoryEditor
Crna kronikakažnjen s 10 tisuća kuna

Vlasnik poznatog gay kluba izbjegava odlaske na sud, nitko ne zna gdje je: trebao svjedočiti na suđenu za smrt mladog manekena pa nestao bez traga

Piše JL
2. veljače 2017. - 11:17
sprljan

Davor Vuraić (30), ugostitelj u čijem se vlasništvu nalazi gay klub 'Hot-pot' u Zagrebu, kažnjen je sa 10 tisuća kuna jer opstruira kazneni postupak protiv bivšeg hokejaša Endija Filipa Šprljana (43).

Ne odaziva se na sudske pozive, izbjegava dolaske na sud te mu ni policija nije uspjela ući u trag pa je izdan trajni nalog za njegovo dovođenje, piše Jutarnji list.

Odlučio je tako Marijan Bertalanič, sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, koji uzaludno pokušava Vuraića ispitati kao svjedoka na suđenju Šprljanu, optuženom da je omogućio trošenje droga te da nije pružio pomoć manekenu Matteu Govedarici (20), koji je lanjskog kolovoza nakon narkoseanse umro od akutnog trovanja heroinom, amfetaminom, MDMA-om i diazepamom

Govedaričin život se ugasio naočigled Šprljana i dvojice maloljetnika s kojima se kobnu noć prvo družio u Vuraićevom klubu, a onda i u stanu gdje su stvari pošle po zlu jer su manekena na rubu života iznijeli na ulicu da prikriju zločin.

Vještak psihijatar Davor Zdunić, koji Šprljana duže vrijeme ima u tretmanu, rekao je da se on više od 20 godina liječi od politoksikomanske ovisnosti, da je ovisan o psihostimulansima i opijatima, te da je osim droge uzimao i preparate za jačanje mišića.

- Po strukturi je izmijenjene osobnosti, emocionalno nestabilan. Godinama je u metadonskom programu liječenja, a 2007. liječio se bolnički kad mu se pružila prilika da ode preko Atlantika, ali ništa nije realizirano.

U vrijeme tragičnog događaja bio je pod utjecajem kombiniranih sedativa i psihostimulansa. Neubrojivost je isključena.

Na sudu je da utvrdi motiv davanja droge, a meni je poznato da je on homoseksualne orijentacije.

U odnosu na optužni akt, shvatio je da se s pokojnim mladićem nešto događa pa su mu pokušavali pomoći na laički način. Sve je to predugo trajalo, a znamo da Hitna ima protuotrove koji brzo djeluju - zaključio je vještak , piše Jutarnji list.

item - id = 466609
related id = 0 -> 1127356
related id = 1 -> 1127058
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 08:39