StoryEditorOCM
Crna kronikatroje uhićenih

Velika akcija na jugu zemlje: desetorica ‘pala‘ zbog švercanja migranata, preko granice su prebacili barem 50 Kineza i Turaka

Piše Hina
3. studenog 2022. - 15:36

Desetoricu muškaraca dubrovačko-neretvanska policija osumnjičila je da su u najmanje 15 navrata organizirali nezakonito prebacivanje najmanje 50 turskih i kineskih migranata iz BiH u Hrvatsku, a trojicu od njih je uhitila.

Svi osumnjičeni su hrvatski državljani, a policija ih tereti da su od lipnja do studenoga organizirali prebacivanje najmanje 50 državljana Turske i Kine iz Bosne i Hercegovine na područje Metkovića i Imotskog te dalje na područje Splita i Zadra, iako su znali ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u RH.

Iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave u četvrtak su izvijestili kako je to rezultat jučer finaliziranog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, kojim je dokazana sumnja u počinjenje više kaznenih djela  protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

U suradnji sa splitsko-dalmatinskim kolegama osumnjičili su muškarce u dobi od 57, 56, 54, 50, 44, 39, 34, 23 (dvije osobe) i 19 godina, a nakon pretrage obiteljskih kuća njih petorice oduzeti su im mobiteli i novac stečen ovim kriminalnim aktivnostima.

Uhićena su trojica osumnjičenih te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, dok je preostalih sedam kazneno prijavljeno u redovnoj zakonskoj proceduri.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 23:51