StoryEditor

Suđenje ginekolozima: Hećimović i Čandrlić na slobodi, ostali i dalje u pritvoru

Piše PSD.
8. studenog 2010. - 16:35

Koprivnički i bjelovarski ginekolog, dr. Neven Hećimović i dr. Cvjetko Čandrlić, pušteni su danas iz pritvora i branit će se sa slobode, a četvorica njihovih kolega ostaju i dalje u pritvoru, odlučio je Općinski sud u Varaždinu na kojem je u petak počelo suđenje liječnicima uhićenima u aferi Ordinacija.

Glasnogovornica Suda Tanja Novak Premec naglasila je kako su ginekolozi Hećimović i Čandrlić pušteni iz pritvora jer su danas ispitani svi sjedoci na koje bi oni eventualno mogli utjecati.

- Drugi liječnici ostaju u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na druge svjedoke koji još nisu ispitani. No ispitivanje sljedećih svjedoka trebalo bi ići brzo jer će se do 1. prosinca održati čak šest rasprava - naglasila je T. Novak Premec.

Da je koprivnički ginekolog dr. Neven Hećimović stigao kući potvrdio je i njegov odvjetnik Krunoslav Kunštić.

- Moj je branjenik na slobodi, ali zbog tajnosti postupka o predmetu ne mogu ništa reći. Mogu samo potvrditi da se dr. Hećimović ne osjeća krivim i u tom pravcu će ići njegova obrana - izjavio je Kunštić.

Kako potvrđuju u varaždinskom Općinskom sudu, svi optuženi ginekolozi aktivno su u petak iznosili obrane osim varaždinskoga dr. Davora Fare. Njega i njegova kolegu iz varaždinske bolnice dr. Oskara Kirchbauma Uskokovi su istražitelji navodno označili 'mozgovima' cijele operacije i optuženi su da su nakon obavljenih pobačaja krivotvorili dokumente i trudnoće prikazivali kao patološke te abortuse naplaćivali i od pacijentica i od HZZO-a.

R. M. / Podravski list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 21:13