Crna kronikadovršen očevid

Strašnu nesreću na staroj kliškoj cesti uzrokovala je vozačica automobila koja je prešla u suprotni trak, udarila u autobus te smrtno stradala u sudaru; Bila je sama u vozilu

Piše Marko Didić
prometna_klis14-141019

Prometnu nesreću na staroj kliškoj cesti koja se dogodila u ponedjeljak oko 7.27 sati, a u kojoj je četrnaest osoba ozlijeđeno (od toga šest pirpadnika HV-a) skrivila je 56-godišnja vozačica Chevroleta Spark splitskih registarskih oznaka.

Nesreća se dogodila na kolniku Županijske ceste broj 6253D1 u Ulici Kneza Trpimira.

Detalji tragične nesreće na staroj kliškoj cesti: vozačica automobila preminula na mjestu, 14 putnika iz autobusa ozlijeđeno

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i stalnim sudskom vještakom za cestovni promet, obavila očevid prema kojemu je utvrđeno da se vozačica koja je skiivla nesreću kretala vozilom iz smjera zapada u smjeru istoka južnim prometnih trakom za sada neutvrđenom brzinom.

U jednom trenutku je sa svojim osobnim vozilom prešla na sjevernu prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera kojom se u tom trenutku kretao autobus marke Setra M3 splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (1971.).

U tom trenutku došlo je do sudara prednjeg lijevog dijela osobnog vozila marke Chevrolet Spark i prednjeg lijevog dijela autobusa marke Setra M3 te je nakon udara autobus u gibanju prešao na južni prometni trak i udario prednjim lijevim dijelom u prednji lijevi dio autobusa marke Mercedes M3 splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (1955.) i koji se kretao iza osobnog vozila marke Chevrolet Spark.

Na mjestu prometne nesreće preminula je vozačica osobnog vozila marke Chevrolet Spark, dok je 14 putnika u autobusu ozlijeđeno.

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće.

Preminula žena koja je skrivila nesreću je bila sama u vozilu. Po prvotnim informacijama u nesreći su sudjelovala i dva autobusa, od kojih je jedan prevozio pripadnike HV-a, no iz MORH-a su kasnije objavili da taj autobus nije uzrokovao prometnu nesreću.

- Autobus privatnog prijevoznika Mihaljević Bus koji obavlja usluge prijevoza pripadnika Hrvatske vojske na posao na relaciji Split-Sinj, a u kojem su se nalazili pripadnici Hrvatske vojske, zatekao se na kliškoj cesti gdje se u jutarnjim satima 14. listopada 2019. dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo civilno osobno vozilo i drugi autobus prijevoznika Promet Makarska.

U trenutku sudara civilnog vozila s autobusom prijevoznika Promet Makarska, autobus s pripadnicima Hrvatske vojske nalazio se iza civilnog vozila - navedeno je u priopćenju MORH-a.

Potvrdili su i da je u toj nesreći ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske.

- Pripadnici Hrvatsei vojske zatražili su liječničku pomoć, koja im je pružena u KBC-u Split - dodali su.

Iako je prva informacija bila da je osam ozlijeđenih, u splitskoj bolnici ustvrdili su jutros tvrde da je devet osoba zatražilo liječničku pomoć. Naknadno se javilo još pet osoba. Tako se broj ozlijeđenih popeo na 14.

- Uglavnom se radi o trzajnim ozljedama ili udarcima. Nitko nije bio bez svijesti niti životno ugrožen - rekao je medijima Miho Sušić iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.
 

#SUDAR#PROMETNA NESREćA#STARA KLIšKA CESTA