StoryEditor
Crna kronikapulski ‘grobari‘

Sa dvadesetak obiteljskih grobnica bezobzirni vandali pokrali fiksne vaze i razne dekoracije, obitelji u šoku

Piše PSD
3. kolovoza 2021. - 13:53

Na mjesnom pulskom groblju Pomer zasad nepoznati vandali počinili su veliku štetu, prije svega emotivne prirode.

O tome je istarska i hrvatska javnost, pa tako i uprava groblja i policija, izviještena u anonimnom pismu jedne korisnice groblja, piše Glas Istre.

"Oko 19 sati prilikom posjeta mjesnom groblju Pomer na Kršiću, gdje imamo obiteljsku grobnicu u starom dijelu groblja, primjetila sam vidno rastresenu gospođu na novom dijelu groblja. Gospođa je primjetila da je na novom dijelu groblja (ima pokušaja i na starom dijelu) s 20-ak grobova pokradeno fiksnih vaza i raznih dekoracijskih elemenata.

U međuvremenu je došao još jedan gospodin i nas troje zajedno smo poslikali svu štetu (možda nam je nešto promaknulo), pozvali smo policiju i poslali policiji slike šteta na grobovima, dali izjave, obavljen je zapisnik i službenici su također sve poslikali, obavljen je i očevid okolo (ako se ne varam). Zatim sam poslala i mail sa žalbom MED EKO servisu, koji je zadužen za mjesno groblje Pomer na Kršiću, čeka se odgovor. Zamolila sam ih da stave neki video nadzor ili zaključavanje groblja nakon određenog sata ili tako nešto jer ovo nije normalno, sramota!

Obavijestila sam o tome i nekoliko obitelji Pomeraca, te oštećene obitelji koje su vlasnici groblja, ako je njihov grob vandaliziran, dužni su javiti se na policiju.

S gospođinog obiteljskog groba ništa nije ukradeno, kao ni s našeg, no naš je u starom dijelu, pa će se lopovi vjerojatno vratiti ili nisu ni stigli do tamo, dok je gospodinu pak napola istrgnuta i odljepljena metalna vaza s grobnice.

Međutim, kroz razgovor ispada da to nije prvi put da dolazi do krađe po groblju. Inače nestaju lampioni, ikebane i slično, što je i moja obitelj doživjela višekratno", stoji u anonimnom pismu koje je objavio Glas Istre.

item - id = 1117457
related id = 0 -> 1136268
related id = 1 -> 1132976
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2021 05:17