StoryEditor
Crna kronikanova afera u crkvi

Progovorio svećenik iz Slavonije optužen za zlostavljanje 14-godišnje djevojčice: Jako mi je teško. Ne znam kako ću preživjeti, Bog zna da to nije istina

Piše JL
21. rujna 2019. - 01:21

Svećenik (47) s područja Slavonije osumnjičen je za spolno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, zbog čega je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, nad svećenikom je 4. rujna 2019. godine provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina, zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku.

Zbog spolnog zlostavljanja djevojčice uhićen svećenik iz Afrike: prijavila ga je sama 14-godišnjakinja, prijeti mu do deset godina zatvora

Lokalni portal SB Online objavio je večeras ekskluzivnu ispovijest optuženog svećenika, koji tvrdi kako optužbe nisu istinite. Identitet svećenika optuženog za pedofiliju nisu otkrili, kao ni njegovu župu.

- U ovoj župi s ovim prekrasnim ljudima sam već dugi niz godina, jako volim svoj poziv i obavljam ga s ljubavlju, jako jako jako mi je teško Ivice - govori kroz plač svećenik.

 - Istina je da sam pozvan u policiju i da su me upoznali s optužbama. Ja samo želim biti svećenik, i služiti svojim župljanima kako sam i radio sve ove godine - rekao je.

Iz svećenikova iskaza za SB Online dade se naslutiti kako on vjeruje da mu je afera podmetnuta. Tvrdi se kako je riječ o obitelji koja je i ranije radila "tako ružne stvari".

- Želim da bude sve u redu i da cijela ova naša župa funkcionira najbolje što može. I po zakonima Republike Hrvatske i po božjim zakonima. Neki ljudi, njihove namjere ne razumijem, molim se za njih, molim se da im Bog prosvijetli pamet, i da shvate da samo želim služiti crkvi onako kako najbolje znam. Nikad nisam želio crkvene stvari dijeliti na način kako bi neki htjeli. Možda ih je to zasmetalo? Ne znam! Ali jako mi je teško zbog toga što mi rade pogotovo što me prijavljuju za nešto što nije istina, ja znam da nije istina, moji župljani znaju da nije istina, Bog zna da to nije istina - rekao je prozvani svećenik.

'Sve učim da vjeruju u Boga'

Portalu je također rekao i kako mu ova situacija vrlo teško pada.

- Ne znam kako ću ovo preživjeti jako mi je teško, mislim da ću umrijeti od muke. Nikad u životu nikome ništa nažao učinio nisam, zašto mi to rade Ivica, sve učim da vjeruju u Boga, da se drže božjih zakona, zašto riječ božja nije došla do njih, zašto, zašto mi rade tako ružne stvari. Ne znam kako ću ovo preživjeti - ispričao je kroz suze za SB Online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 03:10