StoryEditor

PRESUDA Prijatelja ubio slučajno, kazna godinu dana i osam mjeseci

Piše PSD.
1. veljače 2011. - 09:21

Roko Kotlar (21) nepravomoćno je u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od godinu dana i osam mjeseci, jer je općeopasnom radnjom − neoprezno rukujući pištoljem − nehotice ispalio hitac koji je pogodio i usmrtio Ivana Galića (23).

Događaj se, podsjetimo, zbio 15. travnja prošle godine u kafiću “Ivan” u Ulici Vida Došena, u zagrebačkom naselju Špansko. Policajci su toga dana oko osam sati dobili dojavu da muškarac leži u lokvi krvi, a potom su na terasi spomenutog lokala zatekli leš, kao i Kotlara kojega su kao osumnjičenika priveli na kriminalističku obradu.

On je s 30-godišnjim prijateljem i Galićem u 7.10 došao do navedenoga kafića, gdje su nastavili piti nakon večernjeg provoda. Pokazivao im je pištolj crvena zastava, koji je u jednom trenutku opalio i pogodio Galića u prsa. On je nakon toga oteturao do terase i pao.

Okrivljenik i 30-godišnjak pokušali su reanimirati pogođenog mladića, no nije mu bilo spasa. Roko Kotlar inače je iz Zadra, a u Zagreb je došao studirati na Kineziološkom fakultetu.

Budući da je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio mlađi punoljetnik, postupak se vodio prema Zakonu o sudovima za mladež, a suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Priznao je počinjenje ovoga kaznenog djela.

I. D.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 04:28