StoryEditor
Crna kronikaoborio ga automobil

Poznati glumac stradao u prometnoj nesreći: Mislav Čavajda hospitaliziran, otkazana premijera u HNK; Glumčeva majka: Ovo je za nas velika trauma

Piše A.B.K.
18. rujna 2019. - 19:37

Poznati hrvatski glumac Mislav Čavajda (38) ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u noći između utorka i srijede, 18. rujna, oko 1:15 sati.

Na glumca je Jurjevskoj ulici u Zagrebu u automobilu Ford Focus naletio 36-godišnji vozač. Čavajda je hitno prevezen u KBC Sestre milosrdnice.

Zadobio je lakše ozljede glave i zadržan je na liječenju.

Zbog ozljeda glavnog glumca Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otkazalo je premijeru 'Antigone'. Riječ je o komadu poznatog slovenskog filozofa Slavoja Žižeka, u režiji Angele Richter, koji je trebao biti premijerno održan 20. rujna.

Mislav Čavajda u predstavi glumi Kreonta, a glavnu ulogu Antigone Iva Mihalić, dok je Hemon Filip Vidović. Novi datum premijere Antigone odgođen je za 19. listopada.

Čavajda je popularnost prije 15 godina stekao ulogom u prvoj hrvatskoj telenoveli 'Villa Maria', a u kazalištu je surađivao s redateljima Oliverom Frljićem, Brankom Brezovcem, Senkom Bulić, Anicom Tomić i drugima. Prije osam godina je na 62. Dubrovačkim ljetnim igrama tumačio naslovni ulogu u Sofoklovoj tragediji "Kralj Edip" u režiji slovenskog redatelja Eduarda Milera, a na Splitskom ljetu je igrao i Shakespoearevog Otela.

Ove je godine glumio i u hvaljenoj HBO-ovoj seriji 'Uspjeh', a trenutno ga gledamo kao negativca Ivana Batinića u tv seriji "Drugo ime ljubavi".

Glumčeva majka za Jutranji je list potvrdila kako se Mislav nalazi u bolnici, ali nije željela više komentirati kazavši kako je ovo za nju, kao i za njega, velika trauma.

S Nove TV na kojoj se prikazuje serija 'Drugo ime ljubavi' izrazili su žaljenje zbog situacije u kojoj se Mislav trenutno nalazi.

- Tim Nove TV želi mu što brži oporavak što je trenutno prioritet, a produkcija serije će se prilagoditi novonastalim okolnostima - poručili su.

Izdvojeno

03. srpanj 2020 17:50