StoryEditor
Crna kronikaŠOK U DRAGOVAMA

Pozadina nesreće na Dugom otoku: "Dok je tranširao meso muflona, prijatelj se počeo igrati s puškom"

Piše PSD.
14. svibnja 2014. - 17:56
U obiteljskoj kući u Dragovama na Dugom otoku, u ponedjeljak navečer hicem iz automatske puške teško je ranjen 27-godišnji M. J. iz Virovitice.

Policija je na mjestu događaja uhitila četvoricu muškaraca, a istragom je utvrđeno da je mladića puškom, koja je prethodno jednom od njih poslužila za krivolov na muflone, nehotice teško ranio 31-godišnji prijatelj iz Virovitice J. B.

Ne znajući da je metak u cijevi, uperio je pušku prema 27-godišnjaku i pritisnuo okidač. Mladić je policijskim brodom prevezen do zadarske Opće bolnice, gdje je hitno operiran. Metak ga je pogodio u abdomen i kralježnicu, te se sada nakon operacije oporavlja na Jedinici intenzivnog liječenja.

– Sjedili su za stolom nakon što se jedan od njih vratio iz lova. Dok je on tranširao meso ubijenog muflona, drugi se počeo igrati s puškom. Nije znao da je metak u cijevi i pritisnuo je okidač. Nakon toga je nastala prava panika – doznajemo iz izvora bliskog istrazi.

Nakon što je pozvana Hitna pomoć, policija je u kući zatekla M.L. (34), J.B. (31), M.K. (43) i N.P. (61), s virovitičkog i zagrebačkog područja.

Kao građevinski radnici duže vrijeme su boravili U obiteljskoj kući mještanina Dragova, a jedan od njih se vikendom bavio lovom na muflone, koji su još 1978. godine s Brijuna dovezeni na Dugi otok.

B. Sviličić
Foto: Ilustracija CROPIX

Izdvojeno

02. srpanj 2020 09:05