StoryEditor
Crna kronikaZATEČEN U PREKRŠAJU

Pod zabranom vozio motor po Hvaru: mladi Splićanin dobio 10.000 kuna kazne i novo ograničenje vožnje

Piše Katarina Marić Banje
12. svibnja 2020. - 07:31
Danijela Peračić/HANZA MEDIA

Kaznu od 10.000 kuna morat će platiti 26-godišnjak iz Splita koji je po Hvaru vozio motocikl, iako je dva mjeseca ranije dobio zabranu upravljanja vozilima te kategorije. U ponovljenom prekršaju je zatečen u večernjim satima u Ulici Kroz Burak, a zaskočili su ga policajci iz postaje Hvar koji su ga uhitili i prvi put kada mu je oduzeta vozačka.

Optužni prijedlog protiv njega podnijeli su Prekršajnom sudu u Hvaru koji je poslao zamolnicu splitskim kolegama da ispitaju 26-godišnjaka pošto živi u Splitu. Splićanin nije tri puta predigao poziv na ispitivanje te mu je obavijest stavljena na oglasnu ploču suda.

Nakon toga je održana rasprava na kojoj je utvrđeno da ga je hvarska policija polovicom lipnja već zatekli u prometnom prekršaju. Tada mu je izdana tromjesečna zabrana upravljanja vozilima A2 kategorije tj. motociklima čija snaga ne prelazi 35 kW.

Zabrana je istjecala krajem rujna, a mladić je početkom tog mjeseca uhvaćen kako vozi motocikl. Zato je ponovno prijavljen. Sud mu je izrekao novu zabranu na još tri mjeseca i novčanu kaznu od 10.000 kuna.

#HVAR#SPLIĆANIN#PROMETNI PREKRŠAJ

Izdvojeno

27. lipanj 2020 01:24