StoryEditor
Crna kronika60.000 kuna

Otac platio jamčevinu: mladić koji je pregazio tri djevojke izišao iz pritvora

Piše PSD.
31. svibnja 2013. - 14:27
Deni Župan (20) iz Slavonskog Broda, koji je prije nešto više od mjesec dana uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je život izgubila 16-godišnja Ivona Srećković, a njezine vršnjakinje i školske prijateljice Anamarija Sabljak i Margareta Sedlarević teško ozlijeđene, pušten je iz pritvora uz jamčevinu.

Odlučio je tako Županijski sud u Slavonskom Brodu, nakon što je Denijev otac založio nekretninu u vrijednosti 60 tisuća kuna, koliko je iznosila jamčevina za puštanje njegova sina iz pritvora.

Sudac Mirko Svirčević pustio je Župana iako se Općinsko državno odvjetništvo dva puta žalilo na takvu odluku. Prvi put kada su doznali da bi mogao biti pušten, a drugi put kada je jamčevina odobrena.

- Oba puta su nas odbili, pa nije imalo smisla žaliti se nakon što je pušten - rekao je općinski državni odvjetnik Egon Ljubičić.

Podsjetimo, Župan je u četvrtak 25. travnja vozeći očev BMW kojeg zakonski nije smio voziti zbog prevelike snage izgubio nadzor nad vozilom i na nogostupu s leđa pokosio tri učenice Srednje škole Matija Antun Reljković, koje su nekoliko minuta ranije izašle iz školske zgrade i krenule kućama nakon poslijepodnevne nastave.

Bio je to stravičan udar, a sve tri djevojke prevezene su u brodsku bolnicu s ozljedama opasnim po život. Nakon tri dana Ivona je izgubila svoju životnu bitku, dok se Anamarija i Margareta još uvijek oporavljaju od teških ozljeda u zagrebačkim bolnicama Dubrava odnosno na Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici.

Nikola Patković
#DENIŽUPAN

Izdvojeno

09. srpanj 2020 12:30