StoryEditor
Crna kronikaprošlog tjedna izrečena jedna od najviših kazni zatvora u Hrvatskoj

Otac iz pakla: 20 godina zatvora zbog okrutnog silovanja dviju kćeri

Piše PSD.
13. studenog 2012. - 13:41
Sutkinja Županinjskog suda u Sisku, Snježana Mrkoci izrekla je proš'log tjedna jednu od najviših kazni zatvora u Hvatskoj za kazneno djelo silovanja i nasilnog spolnog odnosa s djetetom.

Zbog počinjenja čak sedam kaznenih djela: od nasilnog spolnog odnosa s djetetom, silovanjanja maloljetnih osoba, bludnih radnji do rodoskvrnuća, na ukupno 33 godine zatvora osuđen je I. B. (41) iz jednog gradića na području Sisačko-moslavačke županije. Njemu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 20 godina, jer prema zakonu za ta kaznena djela ne može dobiti veću kaznu.

Otac iz pakla, od rujna 2008. godine, do prosinca 2011. godine, tri je godine seksualno zlostavljao i silovao svoje dvije kćeri, rođene 1996. i 1997. godine. Seksualno nasilje počeo je nad kćerima kada je jedna imala 12, a druga 11 godina. Puni odnos sa starijom kćeri imao je prije njene 14. godine, a mlađu kćer prislio je na puni spolni odnos odmah nakon što je navršila 14. godine.

Kćeri su tri godine trpjele seksualno nasilje vrlo dominantnog i nasilnog oca, i tek u prosincu 2011. su se ududile povjeriti majci što im tata radi kada nje nema. Mama, koja do tada nije ništa neobično primjetila, slučaj je odmah prijavila policiji i otac silovatelj kćeri uhićen je i pritvoren.

M. Piškor

Izdvojeno

30. svibanj 2020 06:33