StoryEditor
Crna kronikafilmske scene

Noćna potjera u Kaštelima: interventni policajac pucao u gume Audija čiji vozač ga je pokušao pregaziti, bjegunac s vozilom sletio u maslinik

23. srpnja 2020. - 11:55
Matija Djanješić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Interventna policija u potjeri na cesti, nalijetanje automobilom na policajca, pucanje u gume i uhićenje dvije osobe je kratki opis srijede navečer na području Kaštela. Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, oko 20 sati na području Kaštela policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su koristeći zvučne i svjetlosne signale zaustaviti osobno vozilo Audi zbog sumnje da njime upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga.

Vozač je, kada je uočio policiju, umjesto da stane povećao brzinu. Tijekom vožnje je stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne te je bježeći u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte.

U tom manevru se zeznuo jer nije mogao proći dalje pošto je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo. Policijski službenici izašli su iz službenog vozila  i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila na što se vozač oglušio.

Naglo je povećao brzinu vozila i udario u osobno vozilo ispred sebe pokušavajući ga izgurati s ceste u čemu nije uspio. Nakon toga naglo Audijem kreće unatrag te usmjerava prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pored vozila i kreće vozilom prema njemu.

Policajac  je tada iz službenog oružja puca u gume Audija, a vozač je opet pokušao bježati i slijeće u obližnji maslinik. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije gdje je odbio liječničku pomoć.

Suvozač koji je nakon slijetanja iz vozila pobjegao, je pronađen i uhićen tijekom večeri te je i on doveden u službene prostorije. Nad obojicom je u tijeku kriminalističko istraživanje, a na mjestu događaja  obavljen je očevid. Kako saznajemo, za vozačem Audija je raspisana potraga zbog prekršajne i kaznene odgovornosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. rujan 2020 10:29