StoryEditor
Crna kronikaDOBRO JE PROŠLO

Muškarac sjeo za volan s 4.27 promila alkohola u krvi, prijatelj mu je dobio sina pa se vraćao s višednevne fešte: ‘Tko ne bi napuhao toliko nakon tri dana?‘

Piše PSD
2. studenog 2021. - 12:41

Prošle subote, u popodnevnim satima, policija je zaustavila pijanog vozača u Sesvetama Ludbreškim. Ispostavilo se da je muškarac sjeo za volan sa čak 4.27 promila alkohola u krvi.

Novinari portala Podravski.hr pronašli su neslavnog rekordera, koji im je ispričao svoju stranu priče.

Naime, Mario Kovaček iz Karlovca vraćao se kući s trodnevne fešte, kad ga je zaustavila policija. 

- Tri dana slavio sam s društvom, jedan iz društva je dobio sina, bile su i zaruke, i tako se zalomilo. Bili smo u krčmi u Sesvetama i tamo mi je bio auto, a onda smo otišli i u Gorice kod prijatelja i kasnije se ponovno vratili u Sesvete, otkud sam krenuo doma - rekao je Mario.

Auto mu je cijelo vrijeme bio parkiran ispred lokalne gostionice, u ulici kojom je policija patrolirala. Zna da je kriv, kaže, a unatoč pijanstvu svega se dobro sjeća.

- Krenuo sam doma automobilom, sjećam se svega i svjestan sam da nisam trebao. Još mi sestrična radi tamo u krčmi i mogla me ona voziti ili netko drugi, ali teško pijanom nešto objasniti, još pogotovo jer sam do kuće udaljen možda kilometar i pol. Na kraju su me zaustavili kod groblja u Sesvetama – rekao je Mario kojeg je policija odvela u postaju na triježnjenje.

Mario zaključuje da bi nakon tri dana slavlja svatko "napuhao" toliko...

- A tko ne bi napuhao toliko nakon tri dana!? Pilo se pivo i gemišti, a spavao sam možda 6-7 sati u ta tri dana. Nisam ludovao s autom, ali nisam ni trebao voziti. Kad su me zaustavili, odveli su me u postaju da tamo prespavam, ujutro su me pitali što ću jesti, dali su mi sendvič i sok i rekli da sam bio pristojan. A kakav bih i bio kad sam znao da sam kriv – rekao je Mario za Podravski list.

Za Marija slijedi optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do tri mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i šest negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 09:46