Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Crna kronikanapad na boysa

‘Kad te vidim iskopat ću ti to livo oko!‘: osuđeni huligani koji su se u Makarskoj iživljavali nad Zagrepčaninom

Piše Vladimir Urukalo
19. veljače 2020. - 10:21
Ilustracija/Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno su na bezuvjetne zatvorske kazne osuđena trojica mladića koje je ODO teretilo za nasilničko ponašanje prema M.R., odnosno da su iživljavanjem i osobito drskim ponašanjem na javnome mjestu drugoga doveli u ponižavajući položaj.

Na osam mjeseci zatvora osuđen je Danijel B. (20), sedam mjeseci Jure J. (19) te isto toliko i Ante K. (23). Uz njih, na uvjetne kazne zatvora osuđeni su za Pola B. (25) i Mirko P. (21).

Djevojka je dobila pola godina zatvora koje neće odslužiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini neko novo kazneno djelo, dok mladić neće iza rešetaka ako u toku od tri godine ne počini neko novo kazneno djelo. Prva dvojica okrivljenih na suđenju su rekli da se ne osjećaju krivima, a ostalo troje je priznao djela.

Optužnica ih je teretila da su 6. srpnja 2019. godine oko 3.50 sati u Makarskoj, a nakon što je Ante K. rekao da su "Bad Blue Boysi" stigli u Makarsku, potrčali svi zajedno u smjeru kojim se kretao M.R. Njega su prije toga, a nakon što je doputovao autobusom iz Zagreba, zaustavili Ante K. i Pola B. i pitali ga je li on "Boys".

Nakon što su ga sustigli, natjerali su ga, po optužnici, da kaže "Hajduk živi vječno", smatrajući da je on pripadnik BBB-a te ga je Ante K. više puta bez ikakva povoda udario šakom po glavi, leđima i vratu. Svi su zatim od njega tražili da pokaže svoju osobnu iskaznicu, što je on u strahu i napravio, nakon čega su mu je htjeli istrgnuti iz ruke.

Natjerali su ga da prisloni svoju osobnu iskaznicu na prsa, pa su ga Mirko P. i Jure J. fotografirali mobitelom. Potom ga Ante K. i Jure J. opet udaraju šakama po raznim dijelovima tijela, a Danijel B. nesretnog mladića ozljeđuje nožem po nadlaktici lijeve ruke i govori mu: "Kad te drugi put vidim, iskopat ću ti to livo oko."

#MAKARSKA#BBB#NAVIJAčI

Izdvojeno