StoryEditor
Crna kronikaGRAD SLUČAJ

Horor u zagrebačkom predgrađu: policija traga za razbojnikom koji je usred bijela dana taksistu uperio pištolj u glavu pa mu ukrao automobil

Piše JL
23. veljače 2018. - 13:43

Zagrebački i velikogorički policiji intenzivno tragaju za nepoznatim naoružanim razbojnikom koji je, praveći se da je klijent koji treba taksi uslugu, jučer u pola bijela dana uperio pištolj u zagrebačkog vozača taksija L. M. (25) te ga, nakon terora i prijetnji, izbacio na osami u predgrađu, na Sajmišnoj cesti u Mičevcu, piše Jutarnji list.

No, lopov nije otišao praznih ruku jer se odvezao u nepoznato vozilom Taxi Cammea kojemu je u jednom trenutku izgubljen GPS signal. Sreća u nesreći je što taksist, prema prvim informacijama, nije ozlijeđen, a koliko se dugo vozio s pištoljem uperenim u glavu sve dok ga "klijent" nije izbacio na snijegom zametenu cestu, nije poznato.

U PU zagrebačkoj potvrdili su nam postupanje koje je u tijeku, a dojavu o aktivnosti nepoznatog korisnika taksi usluge dobili su oko 13 sati.

Kako doznaje Jutarnji list, nepoznati je muškarac  iza podneva u jednoj od uličica u zagrebačkom Folnegovićevu naselju usput zaustavio u tzv. stop vožnji prvi taksi marke Dacia Logan. Ušao je u vozilo i tražio vozača da ga odveze u rubni dio grada, prema novozagrebačkom Jakuševcu.

Dolaskom na Sajmišnu cestu počela je drama. U jednom trenutku putnik je izvadio pištolj te ga uperio u taksista. Što se točno događalo od toga trenutka pa do krađe automobila, nije poznato. No, čim je nestao GPS signal ukradenog taksija, Cammeo Grupa prema ustaljenom pravilu šalje ekipe na teren da provjere na posljednje "uhvaćenoj" lokaciji je li sve u redu s vozačem. U ovom slučaju vozača su zatekli, ali bez automobila.

U Cammeo Grupi potvrdili su nam napad na njihova vozača i krađu taksija.

- Najvažnije od svega je da naš kolega nije ozlijeđen, a Cammeo će njemu i obitelji pružiti svu potrebnu pravnu i psihološku pomoć. Sigurnost u prometu naših vozača jedan je od ključnih izazova kojemu posvećujemo najvišu razinu pozornosti pa tako sva naša vozila imaju tajni gumb za uzbunjivanje, tzv. panic button, kao i GPS za praćenje svih vozila, što pridonosi i sigurnosti i rješavanju ovih događaja - rekao je kratko za Jutarnji list Marko Župa, glasnogovornik Cammea, i pritom zahvalio policiji na brzoj reakciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 11:42