StoryEditor

Baranjskom monstrumu i pedofilu 10 godina zatvora

Piše PSD.
9. veljače 2010. - 16:02

Nepravomoćnom presudom suca Županijskog suda u Osijeku u utorak je na desetogodišnju zatvorsku kaznu osuđen 29-godišnji Milorad Nikolić iz Belog Manastira zbog počinjenog kaznenog djela nasilnog odnošaja s maloljetnom djevojčicom.

Optužnica baranjskog monstruma tereti da je 10. studenoga prošle godine na okrutan i svirep način silovao maloljetnu desetogodišnju djevojčicu. Nesretno je dijete presreo na ulici oko 20 sati te joj prišao zamolivši ju lažno da mu pomogne razmjeniti 200 kuna obećavši joj pri tome za pruženu pomoć nagradu od 50 kuna. Nagovorio ju je da pođe s njim do zgrade škole a kada su došli do skrovitog mjesta u parku rukom joj je prekrio usta kako djevojčica nebi mogla pozivati pomoć.

Potom je djevojčici zaprijetio da će je ubiti, da će baciti bombu u njezinu obiteljsku kuću i ubiti roditelje ukoliko o svemu ne bude šutjela. Prestrašenu je djevojčicu zatim brutalno silovao da bi joj nakon toga obećao kako će je odvesti na igralište.

U namjeri da ga se riješi i pozove pomoć djevojčica je napadaču kazala kako je gladna na što je ovaj poveo do najbliže pečenjarnice gdje joj je kupio hamburger. Vlasniku pečenjarnice je rekao da je sestru doveo na hamburger, no djevojčica je međutim iskoristila prisustvo ljudi te vlasniku kazala kako "čiko laže, nije mi brat" te potom ispričala što se dogodilo zatraživši pritom od njega pomoć zbog čega se silovatelj dao u bijeg.

Pozvana je i policija koja je monstruma uskoro i uhvatila te ga smjestila u pritvor osječkog Zatvora gdje se nalazi i do pravomoćnosti presude. Da apsurd bude veći, uhićeni je monstrum poznavao obitelj silovane djevojčice čiji su ga roditelji kao nezaposlenog znali primiti u kuću i često mu pomagali.

Na suđenju koje je zbog zaštite nesretnog dijeteta i cijele obitelji bilo zatvoreno za javnost, baranjski se pedofil branio činjenicom da je cijeloga dana ispijao alkohol te da zbog pijanstva nije znao što čini.

Nikolić je sudu priznao da je "djevojčicu zamolio da se skine i legne", ali je negirao sam spolni odnos.

Vještačenjem je utvrđeno da je pedofil u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio potpuno ubrojiv i da je mogao upravljati svojim ponašanjem. Osim toga i sam je potvrdio sve događaje prije i poslije samog kaznenog djela čime je i odbačena njegova obrana temeljena na pijanstvu.

Tomislav PRUSINA / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 09:50