StoryEditor
BiznisSTO KILOGRAMA

‘Gast’ bez ćevapčića, meso vraćeno u BiH

Piše PSD.
11. ožujka 2008. - 14:19

Oko stotinjak kilograma domaćih ćevapčića koje je delegacija Bosne i Hercegovine, zemlje partnera ovogodišnjega Gasta, za promotivne potrebe sajma i bosansku večer održanoj u ponedjeljak navečer u Dioklecijanovoj palači htjela kombijima i autima prevesti preko granice da bi ih pekla za domaćine sajma i ostale goste, vraćeni su natrag u Bosnu.

Budući da se radi o svježem mesu koje nema potrebne papire i veterinarske certifikate za regularnu carinsku proceduru kao ni svoje uvoznike u Hrvatskoj gdje bi artikli dalje bili dopremljeni, meso je na žalost mnogih moralo biti vraćeno, pa je sevdah u Podrumima prošao uz dobro viđenu varijantu pršuta i sira.

No zemlja partner nije imala problema samo sa svježim mesnim prerađevinama nego s cjelokupnim prehrambenim asortimanom koji je zamalo doživio istu sudbinu kao i domaći bosanski ćevap jer su, kako nam je kazao Nedret Kikanović, direktor Kantonalne privredne komore Tuzla, na granici imali zastoja i sa sokovima, pivom, vinom i pitama. - Svi proizvođači došli su kako bi predstavili svoje proizvode i normalno je da većina nema svoja predstavništva. Došli su da bi nešto ispromovirali – tvrdi Kikanović te kaže kako je sva hrana i piće koja ima predstavništva u Hrvatskoj bez problema prošla carinu.

Vodstvo Gasta angažiralo se, objašnjava Kantonalni direktor, oko naših problema, te smo na kraju uspjeli ishodovati privremenu dozvolu za unos hrane i pića koju ćemo, po završetku sajma vratiti natrag u Bosnu.

Izvorno je-izvorno!

Iako se na sajmu komentiralo kako je BiH delegacija ćevapčiće mogla već prije naručiti od svojih sunarodnjaka koji žive i rade u Hrvatskoj ,pa do ovoga ne bi ni došlo, iz krugova njihove delegacije čulo se samo kako je “izvorno ipak-izvorno“!


MAGDALENA DRUŽIJANIĆ

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 04:30