Stil Gastro

hit ljeta

Internet luduje za ovim receptom: domaći radler, gotov za tren oka

hit ljeta

Znate ono kad se u dućanu mislite bi li kupili pivo ili radler. Volite i jedno i drugo, ali niste sigurni što će vam se kad dođete kući više piti. Ili možda očekujete goste, a ne znate vole li više osvježavajući radler ili 'old school' pivo. Najjednostavnije je, naravno, kupiti i jedno i drugo, no postoj situacije kad se morate odlučiti za jedno.

E, pa kad shvatite da je radler zapravo pivo pomiješano sa sokom od limuna/grejpa/limete, a po najnovijem čak i od bazge, moglo bi vam pasti napamet da ga i sami probate zamiješati.
 

 

#summer #homemaderadler

A post shared by Freek Jonkman (@freekjonkman) on

 


Malo smo prosurfali i našli nekoliko recepata, a svi se svode na isto: sve što vam treba je pivo (najčešće se spominje pale ale ili pale lager) i gazirani sok od limuna/grejpa, limete, bla-bla (isprobali s o s bitter lemonom i super je, a spominju se Fanta, 7-up, Sprite...). Ako se želite da vaš radler bude malo posebniji od kupovnih, potrudite se i napravite (ili nabavite) domaći sirup od limuna - znalci kažu da se stvarno isplati uložiti dodatni trud.

Omjer zavisi samo o vašem okusu. Neki predlažu omjer 50:50, drugi 75:25 u korist piva, a u jdnom receptu mudro stoji: krenite s pola-pola pa probajte i po ukusu dodajte ili još piva ili još soka. Jednostavnije ne može, ali ipak smo u komentarima ispod spomenutih recepata pronašli desetke poruka u stilu 'ajme, tko bi se toga sjetio, ovo je pravo otkriće'.

 

Naslovnica Gastro