Na sajmu Adriatic Gastro Show u Spaladium areni doznali smo recept kojim je majstor kužine Zoran Miličević iz “Arkade” počastio znatiželjne bonkuloviće.
Sudeći po tome kako je u tri minute planulo četrdesetak porcija, vrijedilo bi ga iskušati. Evo recepta:
Fuži sa škampima i tartufima
sastojci:
- 200 g repova škampa
- 80 g tartufate
- po decamaslinova ulja
- po žličica soli i papra
- 30 g kapule, dec bijelog vina
- 1,5 deca ribljeg temeljca
- čajna žlica peperončina
- 30 g parmezana
- maloružmarina
- 20 deka domaće šalše
- peršin
- žlica kosanog češnjaka
priprema:Naulju zažutiti kapulu, dodati češnjak, promiješati, ubaciti škampe imiješati dok ne ishlapi njihov sok.
Dodati tartufatu, bijelo vino,temeljac, šalšu, pustiti nek prokuha des...