StoryEditor
Vaterpolomotiv više

Vukičević uoči polufinala sa Španjolcima: Jedva se čekamo revanširati za poraz na Svjetskom prvenstvu

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2020. - 13:22
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

- Odigrali smo fenomenalnu utakmicu. To je stvarno tako i čestitam dečkima i cijelom svom stožeru na ovom poslu. Vidite koliki se znaju okliznuti, velikani, sjajne momčadi poput svjetskog prvaka Italije ili europskog prvaka Srbije. Mi smo tu i još trajemo. Mi imamo kontinuitet i to je ono što me čini silno sretnim i ponosnim na ove mladiće. Oni znaju igrati ove utakmice, a to su vam znate šokantne utakmice - kazao je izbornik osvrnuvši se na polufinale sa Španjolskom.- Nadam se i da ćemo pokazati još jedno desetak posto još bolju igru.

Loren Fatović je naglasio kako je najvažnije kako igra Hrvatska.

- Najvažniji smo mi i kako mi igramo i kada gledamo sebe. Tada smo najbolji i to smo pokazali od početka do kraja, dominirali cijelu utakmicu i dominirali od prve minute. To isto će vrijediti za polufinale i finale. Mislim da imamo najveću kvalitetu kada odigramo na najvišoj razini. Tada nas nitko ne može dobiti - kazao je Fatović osvrnuvši se polufinalu.

- Španjolci su nam ostali nešto malo dužni od prošle godine. Mi smo došli ovdje pobijediti svaku utakmicu i tako nastupamo. Mislim da smo kvalitetniji i ako igramo vrhunski, teško nas mogu dobiti.

Popraviti obranu

Josip Vrlić je istaknuo kako će Hrvatska u polufinalu ipak morati primiti manje pogodaka. Protiv Grčke je primila 11 golova.

- Puno je za ovakvu utakmicu, u četvrtfinalu primiti čak 11 golova. Međutim, napad je zato bio vrhunski. Morat ćemo drugi put primiti manje - kazao je Vrlić koji je Grcima zabio tri gola.

Andro Bušlje i Marko Bijač su naglasili kako je Hrvatska posve zasluženo u polufinalu.

- Kontrolirali smo rezultat od prve do zadnje minute. Mislim da smo pokazali više od Grka i zasluženo ušli u polufinale - kazao je Bijač dok je Bušlje dodao:

- Od početka do kraja smo odigrali dobru utakmicu i Zasluženo smo u polufinalu.

Ante Vukičević ističe da znaju kako igrati protiv Španjolske.

- Odigrali smo lani na SP-u lošu utakmicu protiv njih. Baš im se želimo revanširati, ispraviti tu grešku. Znamo što treba raditi protiv Španjolske, znamo kako protiv te zone, neće se ruka skratiti. Španjolski izbornik je rekao da Srbi imaju bolje šutere, a mi bolje centre? Imamo i mi Jokovića... Baš smo dobro izgledali protiv Grčke i mislim da će biti dobro i protiv Španjolske, poručio je Vukičević.

#HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA

Izdvojeno