StoryEditorOCM
Vaterpoloizbornik presretan

Tucak nakon velike bitke koja je trajala do zadnje sekunde: Mnogi nam nisu davali previše šanse, ali ovo je pobjeda vaterpola!

Piše Ivan Renić
8. rujna 2022. - 22:29

Bitka do posljednje sekunde vodila se u bazenu. Pravi „fajt” iz kojeg je Hrvatska izašla kao pobjednik. Presretan je bio izbornik Ivica Tucak. Proglasio je ovu pobjedu najvećom u svojoj bogatoj karijeri.

- Fantastičan je ovo rezultat, najveći u mojoj karijeri. Igrao sam finala Svjetskih prvenstava, Olimpijskih igara, ali ovo mi je srcu najdraže. Prvo zbog toga što nam mnogi nisu davali previše šanse. Pomladili smo i promijenili ekipu, nisu vjerovali u nas. Ali mi igramo pred našom publikom, pred ovim divnim ljudima.

Oduševljen je Tucak bio atmosferom. Ovakve scene zaista su neviđene što se ovog sporta tiče.

- Ovo je pobjeda vaterpola. Ovo je nešto što me čini tako sretnim i ponosnim. Ovo je i najveća pobjeda u mom životu, ali nažalost nemam je kada proslaviti. Već večeras Jure i Pezo kreću sa snimkama za finale.

Ispalo je na koncu točno kako je izbornik prognozirao. Dvoboj na jednu loptu u zadnjoj četvrtini.

- Valjda i ja nešto znam, imam nekog iskustva – našalio se Tucak.

- To su takve utakmice. Znali smo kako će Italija igrati, na granici isključenja, to je njihov stil. Ali muški smo im pokazali zube. Čestitam svojim momcima, oni su pravi junaci ove pobjede. Na kraju smo zasluženo slavili bez ikakvog upitnika.

Hrvatskoj je do zlata preostala još samo jedna stepenica – Mađarska.

- Sjajna je to ekipa puna odličnih igrača. Ali imamo ih i mi. Idemo pobijediti i u finalu, učiniti ove ljude ponosnima – poručio je izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 06:55