StoryEditor
Vaterpolodebrecin

Solidan ždrijeb: vaterpolisti doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj

Piše Ivan Renić
12. travnja 2022. - 20:06

Hrvatska vaterpolska reprezentacija saznala je svoje protivnike u grupi na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Na ždrijebu koji se održao u Budimpešti kuglice su smjestile „barakude” u skupinu B s Japanom, Grčkom i Njemačkom. Također, odlučeno je kako će Hrvatska svoje utakmice grupne faze igrati u Debrecinu, na istoku zemlje.

Svjetska smotra u Mađarskoj dio je događajima natrpanog ljeta za naše vaterpoliste. Turnir počinje 18. lipnja,a završava 3. srpnja. Vjerujemo kako će se „barakude” zadržati do samog kraja što bi značilo da su u igri za neku od medalja.

Hrvatska je od 2007. godine osvojila odličje na svakom Svjetskom prvenstvu. Niz je započeo zlatom u Melbourneu 2007., a posljednja je stigla bronca u južnokorejskom Gwangjuu 2019. Naša izabrana vrsta u svojoj vitrini s natjecanja najboljih momčadi svijeta ima sedam medalja: dvije zlatne, jednu srebrnu i četiri brončane.

Nakon Mađarske, vremena za odmor neće biti puno jer već od 27. kolovoza nas očekuju nova reprezentativna uzbuđenja - počinje Europsko prvenstvo kojemu je domaćin Split.

Skupina A (Budimpešta)

1. Mađarska

2. Brazil

3. Crna Gora

4. Gruzija

Skupina B (Debrecin)

1. Japan

2. Grčka

3. Njemačka

4. Hrvatska

Skupina C (Šopron)

1. Italija

2. Kanada

3. Južna Afrika

4. Španjolska

Skupina D (Segedin)

1. Kazahstan

2. SAD

3. Australija

4. Srbija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 21:49