StoryEditor
Tenisgoran na klupi?

Znakovita izjava hrvatskog reprezentativca nakon debakla u Madridu: 'Novi izbornik? Svi znamo tko bi bio najbolje rješenje'

Piše Davor Burazin/SN
21. studenog 2019. - 17:33

Borna Ćorić povukao se iz meča protiv Rafaela Nadala, procijenio je da u ovom trenutku nije spreman suprotstaviti se najboljem svjetskom tenisaču i u situaciji kad Hrvatska objektivno ne može proći dalje. Naši su izgledi potpuno potonuli, a ionako su bili užasno tanki, nakon što je Andrej Rubljov svladao Roberta Bautistu Aguta u okršaju Rusije i Španjolske, pišu Sportske novosti.

- Na žalost, realno nisam bio spreman niti za prvi meč protiv Karena Hačanova, ali smo tada računali da u tom meču i u onom u parovima imamo barem 50:50 izgleda za pobjedu. Ispalo je najgore moguće, osim što sam izgubio, igrao sam dva sata i 40 minuta, a tijelo nije dobro reagiralo. Nakon razgovora smo donijeli odluku da ne igram - rekao je Ćorić.

Izvadio umnjake

Prije dolaska u Madrid Borna se razbolio i nije otputovao s reprezentacijom, nego joj se priključio dva dana kasnije, odnosno prvi trening je odradio u četvrtak. Osim toga, nakon ispadanja na turniru u Parizu vadio je umnjake i također nije bio sposoban trenirati, pa kad se sve skupa zbroji s onim ozljedama, koje je vukao od sredine sezone, ovo odustajanje definitivno nije iznenađenje.

Jest da je Nadal “izazov svih izazova”, kako je podvukao Borna, ali izaći na teren nespreman i pokušati dati više nego što objektivno možeš, moglo bi rezultirati nekom drugom ozljedom. Ono kad te meč i suparnik takvog kalibra povuku...

Inače, Ćorić bi s pripremama za sljedeću sezonu trebao početi u ponedjeljak s kondicijskim trenerom Perom Kuterovcem, a novi mu je i teniski trener Martin Štepanek. Te pripreme on čeka s nestrpljenjem, Kuterovac je jedan od najboljih u svojoj branši u Hrvatskoj, višestruko dokazan s različitim tipovima sportaša. Do sada nisu imali priliku raditi “full time”, jer je Borna vukao neke ozljedice. I zamislite da se iz Madrida vrati s ozljedom, da mora odgoditi početak priprema. To nikako ne bi bilo dobro i treba shvatiti Ćorića, koji je pun motiva da prebriše 2019. godinu i krene s povratkom prema vrhu.

U statusu prolaznika

Takva je, teška godina, bila za dva najbolja hrvatska tenisača. Marin Čilić ostao je liječiti desno koljeno u Monte Carlu, proći neophodnu terapiju kakvu nije mogao lani nakon osvajanja Davis Cupa u Lilleu. Njegovim odustajanjem bilo je jasno da je Hrvatska osuđena na ovakav epilog u Madridu, kasnije se još dogodila smjena Željka Krajana, pa je i bilo logično da sve skupa ovdje budemo u statusu prolaznika. Igračke širine poput većine ostalih reprezentacija baš i nemamo, kao što se vidjelo i prije tri godine u finalu protiv Argentine u Zagrebu kad je nedostajao Ćorić.

- Ove godine je tako kako jest, ali ima u nas još želje čak za ponoviti rezultat poput onoga iz Lillea. Najprije treba riješiti pitanje izbornika, svi mi znamo tko bi bio najbolje rješenje - rekao je Ivan Dodig.

Goran Ivanišević!? Vidjet ćemo.

Natječaji za izbornike

Uostalom, predsjednica HTS-a Nikolina Babić najavila je da će nakon Madrida biti raspisani natječaji za izbornike svih reprezentativnih selekcija, od U-12 pa naviše. Vidi li se Ivanišević u toj priči - podsjetimo jednom se već “opekao” nakon što je trebao naslijediti Nikija Pilića poslije trijumfa u Bratislavi 2005. - i to treba tek vidjeti...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 02:58